Boschlogen als winnaars van BQ-test

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-09-2006 Op 25 september 2006 zijn in het Koning Willem 1-College zes winnaars te voorschijn gekomen uit de Grote Bossche BQ-test. Dat is een quiz met vragen over Bossche politiek, sociale en historische onderwerpen en sport.
De quiz werd geleid door Piet Lathouwers en Frans van Gaal.
De vragen waren bedacht door Coen Free en Nort Lammers.

Aanleiding van de test is de Week van het Leren waarover wethouder Bart Eigeman stelde dat '..leren leuk is en je bindt met elkaar en met de geschiedenis van je stad.' Zo  begon de presentatie als inleidng op de 40 vragen over sport, cultuur, dialect, politiek en geschiedenis. Midden presentator Piet Lathouwers en rechts mede-presentator Frans van Gaal

foto's © gerard monté., 25 september 2006.

 


De deelnemers, een honderdtal, waren ingedeeld volgens: sport, oude, nieuwe en bekende Bosschenaren, ondernemers, gemeente, Boschlogen en studenten. De Boschlogen scoorden met het hoogst aantal punten [24,6]. tweede was de gemeente. Onderaan eindigde de groep oudere Bosschenaren en de studenten. Van elke groep gaat degene met de hoogste score door naar de Feestavond van de Geschiedenis op woensdag 18 oktober 2006 in de Orangerie.


Een foto die al op het eind van de quizz werd genomen bij de huldiging van Hans Tervoort door directeur en gastheer van het Koning Willem 1-College Coen Free. Tervoort was de enige die van de 40 vragen er 31 goed had.


foto's © KW 1-College, 25 september 2006.
 

Degenen die opgaan voor de beste BQ-test zijn: Henk van Pelt [ondernemers] , Chiel Vekemans [gemeente], Wim van Hassel [nieuwe Bosschenaren], Dorthy Reelick [oude Bosschenaren], Hans Tervoort [Bekende Bosschenaren] en Paul Kriele [Boschlogen].


-Hierboven links: de deelnemers van groep 5, ofwel de Boschlogen.
-Links: Wethouder Bart Eigeman, die voor de aanvang nog even het plezier van het leren beklemtoonde 'Leren is leuk'. Eigeman raadpleegt hier de een of andere helpdesk...
 -Boven: De groep Boschlogen eindigde als winnaars boven de ondernemers, de gemeenteamtenaren, de ouderen, de nieuwkomers en de Bekende Bosschenaren.

foto's © gerard monté., 25 september 2006.
 
Boven: De winnende individuelen met vooraan Hans Tervoort die ook als beste eindigde, vierd v.r Henk van Pelt [ondernemers] en daarnaast Wim van Hassel ['nieuwkomers']. Rechts indruk van de volle zaal [ruim 100 deelnemers] in het Koning Willem 1-College.
- foto's © gerard monté., 25 september 2006.
 

In de pauze trad L.Vis op. Beter bekend als Hans Tervoort zong deze Bossche Elvis enkele smartpalen à la Elvis Presly. Dankzij de Boulveardoptredens in de Bossche wijken heeft Tervoort jr. nog een grotere bekendheid gekregen in de stad. Als deelnemer geschaard bij de BN-ers, beter gezegd de Bekende Bosschenaren, mocht hij ook aan deze Bossche Boschlogie Quotiënt test meedoen en eindigde als eerste. 


Hans Tervoort scoorde met 31 vragen goed van alle 40 als hoogst individuele deelnemer.Van elke groep gaat degene met de hoogste score door naar de Feestavond van de Geschiedenis op woensdag 18 oktober 2006 in de Orangerie.
Degenen die opgaan voor de beste BQ-test zijn: Henk van Pelt [ondernemers] , Giel Vekemans [gemeente], Wim van Harssel [nieuwe Bosschenaren], Dorthy Reelick [oude Bosschenaren], Hans Tervoort [Bekende Bosschenaren] en Paul Kriele [Boschlogen].

Terug naar boven