Prijswinnaars kinderwedstrijd Week van de Geschiedenis

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-03-2006 Senja Prince [Beekman Nutschool ], Djamil Kutuk [Bossche Broek Centrum] en Jennifer Dijkstra [Nutschool Noorderlicht] zijn de winnaars uit de wedstrijd die werd uitgeschreven in de Week van de Geschiedenis. Toen verscheen een speciale krant, waarin een tekening was opgenomen.
De winnaars, van wie sommigen een werkstuk indienden, ontvingen een boek ‘De Draak van de Donken’ en de 1e prijs winnaar Senja Prince, mocht ook nog eens haar eigen klas meebrengen. De uitreiking gebeurde op het Bastion Oranje waar tijdelijk in een bouwkeet een museum is gevestigd als voorloper op de kelder die daar nog moet worden gegraven. Een van de museumstukken is het enorme kanon De Boze Griet.

-Hierboven de zaal in het donker bij vertoning van de video over de stad en de vestingwerken. 
-Rechts boven: De jury olv Els Danen noemde de inzendingen verrassend omdat sommige kinderen een grote tekenplaat of een werkstuk in de vorm van een kasteel hadden gemaakt. 
-Rechts Jacques Biemans [Stadsarchief], gaf een uitleg over de stad. zijn vestingwerken en het beroemde kanon De Boze Griet. Dat oudste en grootste Europese kanon is gemaakt in 1511, maar het heeft nooit geschoten omdat de Keulse smid een fout had gemaakt.
-Boven links: De 3e prijswinnares - de achtjarige- Jennifer Dijkstra van de Noorderlicht maakte een prachtige ingekleurde tekening waarop verschillende spelletjes staan, zoals een hinkelbaan en een glijbaan en Jennifer zette er ook nog een speelplaats bij die langs de stadsmuur ligt. 
-Rechts boven: Senja Prince is de eerste prijswinnares en daarom kreeg zij, behalve het boek 'De Draak van de Donken'- ook een boek over Kastelen. Senja knipte en plakte een echt kasteel in elkaar, zo groot, dat zij er zelf in paste. De muren van het kasteel beplakte zij, niet met steentjes, maar met kaarten. Ook de tekening uit de krant was aan de stadsmuur geplakt. 

-Rechts : De 2e prijswinnaar Kamil Kutuk ontwierp een enorme tekening Kamil, leerling van de basisschool Het Bossche Broek [Centrum] plakte er met zijn vriendjes nog twee bladen aan vast .-/ foto's © gerard monté, 16 maart 2006
.

 foto's © gerard monté, 16 maart 2006.
 

De kinderen werden verrast met een programma dat een film over de stad [de belegering en de vestingwerken] bevatte en de uitslag. Aan het slot werd nog een spannend ridderverhaal.Keslien Smeets [Poppentteater Poppenhulst] las na de uitreiking een spannend ridderverhaal voor. Keslien bracht zelfs een heuse koning Arthur ten tonele. Midden: met het waar gebeurde spannende verhaal weet Keslien minuten lang de aandacht van de kinderen te trekken. 

foto's © gerard monté, 16 maart 2006.
Terug naar boven