Wethouder Huib van Olden opent 'Arm & Rijk' in Stadsarchief

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2012 | Gewijzigd op: 08-10-2012
Vandaag -zondag  7 oktober 2012- is de 'Week van de Geschiedenis' overgegaan in de 'Maand van de Geschiedenis' met de opening van een expositie in het Stadsarchief met als thema 'Arm & Rijk.* Daar zijn flims te zien [Uilenburg/Jef Monté*], oude foto;s, die de tegenstelling 'Arm en Rijk' in beeld brengen met bijv.  interieurs, villa's en sfeerplaatjes van achterbuurten. Het archief was extra ingericht en aangekleed om veel belangstellenden te kunnen verwelkomen. De eerste bezoekers doken meteen al de zaal in met tweede hands [en soms gratis] oude boeken die daar  te koop lagen.
Ook in de etalages van enkele winkeliers in de binnenstad wordt het thema 'Arm & Rijk' uitgebeeld.

Bij de ingang speelde de Friese [Garijp] Dixielandband Crackerjacks.Rechts Annemarie Marie  Aarts. Wethouder Huib van Olden van onder meer historie opende op zondagmorgen 17 oktobeber 2012 om 12 uur de deur van het Stadsarchief voor de expo 'Arm & Rijk'.  

foto © paul kriele, 7 oktober 2012.

*De expo Arm & Rijk is tot 5 november 2012 op werkdagen te bezichtigen.
Komende weken zijn Hans Dona en Ton Lensen aan de beurt om een lezing te houden over hun tijd  als wethouder . Dat gebeurt of in het Jeroen Boschcentrum of in de Stadsbibliotheek. De voordrachten worden voorafgegaan aan een stadswandeling. Voor volledig programma zioe www.detijdreiziger/nl

Oud PvdA-wethouder Hans Dona
foto's © paul kriele,14 augustus 1998 en 13 juni 2012[r.].
Oud- PvdA-wethouder Ton Lensen vanaf juni 2012 , ombudsman van de gemeente.