Veel gemaal om molenkeuze in de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-07-2016 | Gewijzigd op: 25-07-2016
Het duurt al jaren vooraleer de gemeente de knoop doorhakt om een molen, welke ook, een plekje in de stad te geven.
Dat blijkt opnieuw uit de laatste ALV van de Vereniging Vrienden van de Molens  's-Hertogenbosch [notulen juli  2016]. Al  jaren staat dit streven op de agenda en met name om een molen op het Wilhelminaplein geplaatst te krijgen. Maar de gemeente heeft daar geen  zin in..Zij stuurt aan op andere locaties/plannen. Voor het Wilhelminaplein komt dit najaar een plan op tafel, maar dat draait om het zichtbaar houden van de fundamenten van de Pieckepoort.  Dus daar past een molen niet bij..  
Ook een energiemolen die werd voorgesteld [zie artikelen hieronder] krijgt geen vat op de ambtenaren. Dat plan zou met [financiële] steun van energieleverancier Essent haalbaar kunnen zijn. Hier wordt de Schiedamse molen als voorbeeld gesteld..
De enige molen
die de stad kent
staat in Rosmalen.

foto © gerard monté, 30 december 2007. 


De gemeente wil wel 'ergens' een molen,  het liefst een rosmolen, maare dan bij voorkeur in het buitengebied. Ook het Waterschap Aa en Maas heeft daar wel oren naar.
Maar het bestuur van de Molensticjhting schrijft in haar notulen dat ze in gesprek is met enkele fracties om draagvlak te creëren. 'Zo niet dan blijft het  een dood paard waaraan getrokken wordt...'


Diverse artikelen:
Molens actueel, maar gemeente laat het afweten dd. 21 maart 2011
Geen molen op Heetmanplein, Frans van Gaal legt vinger op zere pols dd.  24 april 2011
Gemeente doet voorstel  klimaatmolen  dd. 11 november 2011

AVANS geeft voorkeur Klimaatmolen op Heetmanplein dd.  5 februari 2013. 

Historisch overzicht  Molens in de stad dd.  30 december 2007