225 jaar Sociëteit Amicitia/De Zwarte Arend

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-03-2014 | Gewijzigd op: 31-03-2014
Eind mei 2014 wordt met een symposium, muziekuitvoeringen en een diner gevierd dat  de gecombineerde herensociëteiten Amicitia en De Zwarte Arend 225 jaar bestaan.
Onder de naam Festival de l'Europe is een tweedaags programma samengesteld dat door de Lustrumcommissie in een een eenvoudige brochere is vervat. Daarin gaat de president van de Sociëteit, Toon Sanders, nog eens in op het motief van de viering en licht hij het bestaansrecht van de herenvereniging, die ook een damesafdealing heeft,  nog eens toe:   culturele verbondenheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Het programma van de viering van 225 jaar Amicitia /De Zwarte Arend op
16 en 17 mei 2014.


Op vrijdag 16 mei vindt de viering plaats in de Statenzaal van Het Noordbrabants Museum.
Daar is een pianorecital door Bart van Oort en een lezing over het Bossche sociëteitsleven in de 19e eeuw door dr. Maarten van Boven.
 
Op zaterdag 17 mei 2014 zijn er in de Grote [voormalige Hervomde] Kerk een symposium  met  Joost Zwagerman, wiens thema die middag gaat over cultureel Nederland in Europa en generaal-majoor Frank van Kappen die ingaat op oorlog en vrede.
Daar tussendoor treedt het
Filharmomisch Orkest 's-Hertogenbosch met enkele solisten van het Jeroen Boschkoor op. 

's Avonds is er een Diner Italien en een dansant in de Sociëteit in de Peperstraat met een optreden van het huisorkest  'The Black Eagles & Friends'.