44ste lustrum HerensociŽteit Peperstraat 15

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-05-2009 | Gewijzigd op: 19-10-2016

Boven links de voordeur van de Sociëteit op Peperstraat 15 met de Atlas  in het bovenraam.

Rechtsboven: de in het najaar van 2000 aangebrachte  gedenksteen voorstellend de Arend van de Helmondse kunstenaar Jos Reiniers.
Links de voorgaande en rechts de huidige president van de sociëteit De Zwarte Arend/Amicitia Maurice Ackermans en Gerald 't Sas bij de bestuurswisseling in 2007
.

foto © paul kriele,  11 mei 2007 [l] en gerard monté  [boven]


Zaterdag 9 mei 2009 gedenken de sociëteiten De Zwarte Arend en Amicitia het 220 jarig bestaan. ’s Middags is er een symposium in de Hervormde Kerk in de Kerkstraat onder het thema ‘Geld [alleen] maakt niet gelukkig’.
Gastsprekers zijn: kardinaal Simonis [geld en geloof], Peter Holland, oud-directeur GZG en momenteel directeur KNMG [Geld en gezondheid] en de Belgische oud-premier Eyskens [geld en opbaar bestuur].
’s Avonds is er in het sociëteitsgebouw in de Peperstraat een walking-dinner in Franse stijl, de tijd waarin de eerste -De Zwarte Arend -sociëteit is ontstaan. In 1949 ging deze samen met de in 1809 opgerichte sociëteit Amicitia, beiden zaten oorspronkelijk in de hoekpanden op de Markt, aan weerszijde van de Kolperstraat.