Bestuurswisseling bij sociėteiten

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-05-2007 | Gewijzigd op: 10-01-2012
Gisterenavond –11 mei 2007 –tijdens de Algemene Ledenraad heeft Gerald t' Sas de voorzittershamer overgenomen van Maurice Ackermans als president van de gezamenlijke sociëteiten De Zwarte Arend /Amicitia.
 
Ackermans nam na 6 jaar, plus een jaar ‘verlenging’, afscheid als bestuurslid van deze uit 1789 daterende soos op Peperstraat 13. In diens tijd werd de verjonging doorgezet, is het gebouw gerenoveerd en werd op luisterrijke wijze een jubileum gevierd, aldus diens opvolger t' Sas.

Maurice Ackermans [l] en Gerald t' Sas [r.] vertrekkende en nieuwe president van de sociëteiten De Zwarte Arend/Amicitia. foto's © paul kriele, 11 mei 2007.

In die overgangsperiode was het de verdienste van de uit makelaarskringen afkomstige t' Sas, dat het gebouw met zijn stoa en koetshuis, voor 2 ton zo ingrijpend en zichtbaar is gerenoveerd.
Voor Ackermans behoort de sociëteit ‘…tot het culturele erfgoed van de stad. In deze tijden van zakelijkheid, waarbij elke traditie sneuvelt, kunnen wij wedijveren met andere sociëteiten en serviceclubs,’ aldus de welbespraakte president. ‘Hier moeten we onze eigenheid koesteren. 'Le président est mort, vive le président,’ aldus de flamboyante Ackermans in zijn afscheidsrede. Daarna gaf hij de voorzittershamer over aan Gerald t' Sas, die Ackermans hulde toebracht om zijn deskundigheid, inzet en betrokkenheid. ‘Je bent een groot mensenmens, die er altijd was voor de sociëteit en de leden’.