Antoniegaarde: Feestweek rond Dag van de Ouderen

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-10-2010 | Gewijzigd op: 06-06-2012
Vanaf  3 oktober 2010 houdt Antoniegaarde aan de Zuid-Willemsvaart een feestweek rond  de 'Dag van de Ouderen'op 1 oktober 2010. Met een themaweek over buitenlandse reizen, uitstapjes, lekker eten en een expositie in het auditorium  houdt het woon-en zorgcomplex de Ouderen in ere.
Aanleiding van de feestweek is feitelijk, dat de activiteiten in de zomer stillagen, toen ook de [klein-]kinderen van de bewoners op vakantie waren.

Wethouder Huib van Olden opent zondagmiddag 3 oktober de expositie van de teken-en schilderclub en van andere bewoners van het complex.

De expositiezaal van Antoniegaarde met veel gevarieerd werk van de bewoners en van de teken-en schilderclub.
Hierboven: Werk van mevrouw Van Zon van Opdorp. Hieronder: Een bijdrage van mevrouw Rieu [linker schilderij] en Maria Vreeze [hieronder].
foto's © paul kriele, 2 en 3 oktober 2010.
   

In de grote entreezaal hangt werk van de heer Matthieu van den Dungen, mevrouw Jeanne van Pinxteren, mevrouw Rieu, de heer Konings, mevrouw Corry van Zon-Van Opdorp, mevrouw Ria Looyaard-Moolhuyzen, mewrouw Marita van Besouw-Schneider, de heer Doomernik, een bekend schilder/tekenaar in de stad en van de heer Bosman.

Hierboven: een qua compositie en weergave erg geslaagd stadsgezicht van de overzijde van Antoniegaarde van Ria Looyaard-Moolhuyzen.
Links boven:  Een herkenbaar [Jeroen] Bosch van heer Doomernik.
Links: twee paneeltjes van Marita van Besouw-Schneider.

foto's © paul kriele, 2 en 3 oktober  2010.

Maya Simonse, hoofd activiteitenbegeleiding [cöordinator], vindt het al voordat de expositie is geopend,  een geslaagde activiteit: 'Vrijdagmiddag, bij het inrichtingen van de tentoonstelling ging het er zo leuk aan toe. Degenen die een werk hadden gemaakt kwamen het ook zelf ophangen. In goed overleg met elkaar werden de schilderijen over de muren verdeeld.
Mathieu van den Dungen ging na afloop zijn buurvrouw halen om haar een rondleiding over de zaal te geven.'

In de feestweek lopen vijf klassen eerste jaarsleerlingen van het nabij gelegen Van Maerlantcollege hun maatschappelijke stage in Antoniegaarde.


Terug naar boven