Nieuwe 'steunberen' voor Nationaal Monument St.Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-05-2014 | Gewijzigd op: 18-05-2014
Uit een vanmorgen, zondag 18 mei 2014, in het stadhuis gehouden bijeenkomst, komen waarschijnlijk 20-25 nieuwe ‘steunberen’ voor de Sint Jan voort. Deze sponsoren gaan de komende vijf jaar, met 1000 euro jaarlijks de restauratie van de Sint Jan financieren.

   Na de restauratie van de toren van de doopkapel in 2013, gaat de restauratie aan de Noordzijde verder met de aanpak van het Noordertransept en de Mariakapel.

foto © paul kriele, 6 augustus 2013.

De actie steunberen Sint Jan, waarvan Maurice Ackermans de voorzitter is, startte al vorig jaar in het Zwanenbroedershuis en leverde toen 40 steunberen op, die voor de eerste 5 jaar [vanaf 2013] goed zijn voor 200.000 euro.
Dit jaar staat de actie onder aansturing van Jan Hommen en Wim van de Donk. Oud-Bosschenaar Hommen, onder meer bestuursvoorzitter van ING, voorzitter Raad van Toezicht Maastrichts Universitair Medisch Centrum, voorzitter Raad van Commissarissen van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en president commissaris van AHOLD, ging samen met commissaris der Koning, Wim van de Donk, in debat dat geleid werd door NOS-verslaggever Theo Verbruggen.

-Boven: Burgemeester Ton Rombouts, die als gastheer in het stadhuis een welkomstwoord deed. Rechts de voorzitter van de  Actie Steunberen Sint Jan, Maurice Ackermans.
-Rechts boven: Jan Hommen.
-Rechts: Commissaris der Koning Wim van de Donk.

Beide prominenten -Hommen en Van de Donk- gaven in een soort Buitenhof hun visie over Brabant de komende decennia op sociaal maatschappelijk, economisch en technologisch gebied. Zij spraken voor een gehoor van de vorig jaar toegetreden steunberen en circa 25 mogelijk nieuwe kandidaat-steunberen, die na afloop van voorzitter Ackermans een brief ontvangen ter bevestiging van -al of niet -hun medewerking aan de financiering van de restauratie van de St. Jan. Dat kan dan weer 125.000 euro opleveren.
Overigens is hun bijdrage - belastingtechnisch gezien- voor een aanzienlijk deel aftrekbaar…Terug naar boven