Toename protesten tegen bouwplannen bij Museum de Bouwloods

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-11-2014 | Gewijzigd op: 02-11-2014
Intern bij het kerkbestuur van de parochie Sint Jan bestaat verdeeldheid over de bouwplannen bij de Bouwloods met een transparante aanbouwvleugel, een 25 mhoge lift, aanleg van granieten paden op het Sint Janskerkhof en het plaatsen van glazen doorkijkzerken in het gazon. Maar ook vanuit de milieugroepen en uit de politiek komen de protesten langzaam  opzetten.

-Links De bezwaarmakers tegen de bouwplannen bij Museum de Bouwloods. Boven Helmus Boons van de stichting Boom & Bosch en links Antoine Jacobs, die ook nog eens kerkbestuurslid is....
Ook enkele fracties zijn tegen de niewbouwplannen.

-Boven: De maquette van de nieuwbouw bij de Bouwloods
.

 

Maar zowel Antoine Jacobs, die nog wel technisch voorzitter is, als wel de stichting Boom & Bosch, de Bossche Groenen en Bosch Belang en de PvdA laten merken tegen de ruim vier miljoen kostende uitgave te zijn.

Met name de milieugroepen zijn tegen de aantasting van de Hongaars zilverlinde, de aanleg van paden en het plaatsen van glazen doorkijk zerken. 'Voor die oude kwetsbare boom is juist door het kerkbestuur, op initiatief van Boom & Bosch, indertijd een beheersplan gemaakt,' zegt Helmus Boons.
Antoine Jacobs wil dat ‘..het plan onmiddellijk van tafel gaat’. Jacobs ziet het idee meer ‘..als een schets van een amateur, dan een als een serieus opgezet plan. Laat staan dat er een financiële basis voorbestaat,' zegt Jacobs, oud-politicus en lid van de stichting Knillispoort. Antoine Jacobs is emeritus hoogleraar Sociaal Recht en Sociale Politiek aan de Universiteit van Tilburg.

Enkele fracties in de gemeenteraad  laten op internet al blijken tegen deze voornemens van het kerkbestuur olv Pieter Kohnen te zijn.

Zie bericht  ‘Vijf jaar oud plan Bouwloods boven tafel gehaald voor goedkopere versie'  dd. 30 oktober 2014