Beeld Zoete Moeder terug in Mariakapel

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-11-2014 | Gewijzigd op: 30-11-2014
Het beeld van  de Zoete Lieve Moeder is met een H. Mis en aansluitend een processie zaterdagmiddag 29 november 2014 teruggekeerd in de Mariakapel. Na een opknapbeurt van 3 maanden van de kapel kreeg het eeuwen oude beeld haar plaats weer terug in een schone omgeving. Ze stond tussentijds in de Antoniuskapel, waar zich voorheen het Heeswijks retabel bevond.
Plebaan Gert- Jan van Rossem was in de speciale dienst 'Welkom thuis Maria' de celebrant van de viering, waarbij hij geassisteerd werd door enkele co-celebranten.


Rechts na een H. Mis [r-boven] en in een processie [boven] keerde het Mariabeeld weer terug op haar vaste plek in de Mariakapel, die oorspronkelijk een doopkapel is geweest.

foto's © toine janssen, 29 november 2014.

Toen eenmaal Maria weer op haar plaats stond konden de 400 kerkgangers in de schoon gepoetste [vette roetlagen verwijderd en opnieuw gestukadoorde] kapel een kaarsje opsteken.
De plechtigheden werden ondersteund door het koor KISI-Kids.

Zoalsbekend is de kapel en de buitenzijde aan de Noordkant van de kathedraal tot het Noorderportaal door De Bont en Manuss & Roos aangepakt