Modern mysteriespel 'Maria' in mei in Sint Janskapel

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-03-2017 | Gewijzigd op: 28-03-2017
 In de kapel van de Sint Jan voltrekt zich in mei dit jaar 's avonds een modern mysteriespel 'Maria'.  De initiatiefnemer is de stichting Paleis voor Volksvlijt, gevestigd op de Parade.

Maria uitgebeeld in een eigentijdse vrouw
in een modern mysteriespel in de Sint Ja
n. 

© paleis voor volksvlijt maart 2017.
..........................................................................................
 


In de Mariakapel* van de St.Jan wordt in mei ’s avonds voor het eerst een muziektheater-productie opgevoerd. De inspiratie vond de schrijver/componist Henri Swinkels in de historie van het mirakelbeeld en het bijbehorende mirakelboek waarin alle wonderen uit de voorbij eeuwen staan, die tezamen een bewogen geschiedenis vormen.
*Gedurende de meimaand staat het mirakelbeeld al jaren in het Noordertranscept.
Al wat Maria en wat de Zoete Lieve Vrouw overkwam, weerspiegelt in het dagelijks leven van een vrouw van nu. . Mezzo-sopraan Anne-Marijn Smulders vertolkt de dochter die niet aan schoonheidsidealen voldoet, de moeder die haar kind kwijtraakt en de zus die een verscheurd land moet ontvluchten en pas na lange tijd naar haar geboortegrond terug kan keren. “MARIA” is een verhaal waarin velen zich kunnen herkennen.
Voor de uitvoeringen ’s avonds de kapel, ’ s avonds, ook qua meubilair omgebouwd tot theaterzaaltje. De gasten worden vanaf het TheateradParade naar de kapel begeleid. Het theater blijft als foyer [ontvangst en drankjes] dienen.

Zie ook de info op TheateradParade