Eerste Paasdag op St. Janskerkhof banieren 800 jaar Sint Jan gehesen

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-04-2022 | Gewijzigd op: 19-04-2022
Officiële opening viering 800 jaar Sint Jan 
Zondag 17 april 2022, Eerste Paasdag, hesen na de hoogmis bisschop Gerard de Korte, burgemeester Jack Mikkers en plebaan Vincent Blom op het Sint Janskerkhof een blauwe banier met daarop de symbolen van 800 jaar Sint Jan  [logo en kerkraam]. 
Op Eerste Paasdag - zondag 17 april 2022 - na de Hoogmis- werden door de bisschop, de burgemeester en de plebaan elk een blauwe banier gehesen op het Sint Janskerkhof als opening van de viering van 800 jaar Sint Jan
foto © paul kriele, 19 april 2022.
...........................................................
 
............................................................

Ook in het hoogkoor van de Sint Jan hangen drie feestelijke banieren rond 800 jaar Sint Jan.

foto's © paul kriele, 19 april 2022.

Voor nadere invulling prpgramma rond 800 jaar Sint Jan zie hieronder.

Bericht van 12 april 2022 Nadere invulling viering 800 jaar Sint Jan
....
..........
Voorzitter kerkbestuur Sint Jan Vincent Blom. foto © bastion oranje,  2018
,
Nadere bekendmaking programma 800 jaar Sint Jan
Het kerkbestuur van de Sint Jan heeft dinsdag 12 april 2022 het jaarprogramma van de viering van 800 jaar Sint Jan bekend gemaakt. Dat is erg uitgebreid, maar komend weekeind staat het vanaf vrijdag 16 april 2022 ook op de website www.sintjan800jaar.nl.

Jan Pommer, vice-voorzitter van het kerkbestuur en plebaan Vincent Blom als voorzitter noemde de hoogtepunten van het jubileumprogramma: Plebaan Blom licht toe dat het geen feest van en met bobo’s wordt maar een volksfeest. Daarin staan de elementen hartelijk, gastvrij en open centraal. Want de Sint Jan is niet alleen een kerk voor liturgische vieringen maar staat ook een open voor allerlei activiteiten, waar iedereen welkom is.
Programma viering 800 jaar Sint Jan
Start op Eerste Paasdag 17 april om 1`0.00 uur. Na de hoogmis hijsen bisschop Gerard de Korte, burgemeester Jack Mikkers en plebaan Vincent Blom op het Sint Janskerkhof [zijde Hinthamerstraat] elk een banier met het logo van 800 jaar Sint Jan.
Buiten de specifieke vieringen rond dat 800 jaar jarig bestaan, zijn ook lopende activiteiten zoals het Europees Kampioenschap Pétangue de heilig verklaring van Titus Brandsma,, het Nederlands Gregoriaans Festival, 250 jaar Schola Cantorum, concert Politie Harmonie, 450ste sterfdag Leonardus van Vechel,, presentatie fotoboek over de Sint Jan van Marc Bolsius, een aan 800 jaar Sint Jan aangepaste theatervoorstelling naar het boek ‘Strijd om de Kathedraal van Jacques Vriens, Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch onder welke paraplu bij Vincentius geregistreerde gezinnen een menu wordt aangeboden, zoals dat elk jaar met Kerstmis gebeurt. Daar tussendoor zitten nog enkele projecten van eindexamenkandidaten Vormgeving [foto en film] van het KW1C die gerelateerd zijn aan de Sint Jan. Daarmee wordt het onderwijs [de jeugd] betrokken bij dit herdenkingsjaar. En zo staan erop de flyer van het de viering van 800 jaar Sint Jan nog tal van activiteiten
Op een nog te bepalen dag is er een lichtspel op de Sint Jan te zien. Door de intensieve voorbereidingen en de daarmee gepaard gaande kosten wordt de datum nog later bekend gemaakt.
Opening website www.sintjan800jaar.nl komende vrijdag 15 april 2022. Zondag 17 april zullen drie koperblazers [van Amantius] vanaf de middenkoepel van de Sint Jan een reveille blazen.

Terug naar boven