Boek Kanjermonumenten voor minister Zalm

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-03-2005 Zaterdagmiddag 12 maart 2005 hebben minister van Financiën Zalm en staatssecretaris voor Cultuur Medi van der Laan het eerste exemplaar van het boek' 66 kanjermonumenten' in ontvangst genomen. Dat gebeurde in de Sint Jan waar bisschop Hurkmans de gastheer was. Namens de gemeente waren burgemeester Ton Rombouts en wethouder Jetty Eugster aanwezig. Het boek [€29,90] geeft een indruk van de bestedingen van het rijksgeld voor monumentenzorg aan 66 rijksmonumenten: kerken, kloosters, molens en kastelen.  

Na een lobby in het najaar van 2004 door 29 gemeenten olv burgemeester Rombouts besliste het kabinet om deze objecten alsnog subsidie te geven zodat continuïteit van de restauratie verzekerd is.
Jac Stienstra, voorzitter van het Comité Nationaal Monument Sint Jan, bood Zalm een Sint Janpenning aan. Na de ceremonie in de kathedraal toog het gezelschap onder begeleiding van medegastheer burgemeester Ton Rombouts en wethouder Jetty Eugster- via de bouwloods -naar de Uilenburg voor een rondvaart op de Binnendieze.Boek

  De opening van de officiële presentatie van het boek '66 Kanjermonumenten in de Sint Jan.
-Boven: Jan van Oudheusden geeft een korte presentatie van de geschiedenis van de kathedraal
.
 
-Boven: De officiële genodigden luisterend naar het koor Schola Cantorum Puellarum. Op de linker foto: bisschop Hurkmans en burgemeester Rombouts [2e en resp. 3e van l.].
-Rechts: Minister van Financiën Zalm die het eerste exemplaar ontvangt van '66 Kanjermonumenten'.

foto's © gerard monté, 12 maart 2005.Rechts: Links minister Zalm [l], architect Herman Lerou [m] en staatssecretaris Medi van der Laan in een onderonsje.
-foto's © gerard monté, 12 maart 2005

-Boven: Staatssecretaris Medi van der Laan in haar toespraak.
-Boven rechts: Minister van Financiën Zalm.
-Rechts:  Onderonsje tussene Zalm Herman Lerou en Medi van der Laan.

-Links: minister Zalm en links Medi van der Laan ontvangen uit handen van voorzitter [Stichting Nationaal Monument] Jac Stienstra de Sint Janspenning.

-foto's © gerard monté, 12 maart 2005.

 
Na een rondleiding door de Sint Jan bezocht het gezelschap kort de bouwloods, waar Zalm met enkele schippers in de buitenlucht tussendoor een sigaretje opsteekt..In de boot de 'Groote Stroom' vertrok het gezelschap voor een buitentocht op de Binnendieze [l], die ging via de Kruisbroedershekel [r], door de stadsgracht [r] naar café De Roode Leeuw/Jill's restaurant.

foto's © gerard monté, 12 maart 2005.

 Terug naar boven