EO massaal present in de Sint Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-10-2006 Woensdag 11 oktober 2006 vinden in de Sint Jan de opnamen plaats voor het EO-tv-programma 'Nederland zingt'. Dat programma, dat vooral uit samenzang bestaat, wordt op zondag 29 oktober 2006/ 09.45 uur en op zaterdag 11 november 2006/18.30 uur uitgezonden. Zo staat dat tenminste op de site aangekondigd. Maar de programmaleiding in de Sint Jan sprak woensdagavond over 27 januari 2007 !
Voor deze dienst, die past in een reeks van EO-activiteiten, wordt een massale opkomst van koren en EO-leden verwacht. Naast enkele musici en een koperkwartet komen met name uit de Bommelerwaard en uit Sliedrecht enkele koren naar Den Bosch. Jan Quintus Zwart treedt als dirigent op in de dienst die door dominee C.van Velzen wordt geleid. De diverse auto's van de technische diensten o.a. van de NOS staan op de Parade al klaar.

-Boven: De techniek in actie. Rechts een van de deelnemende koren die herkenbaar waren aan de uniforme kleding en rechts  dirigent Jan Quintus Zwart.
-Onder: De organist André van Vliet  een feërieke kathedraal.
-Rechts odner; Martin Zonnenberg aan de registers van het hoofdorgel, daarbij geholpen door de dochter van Jan de Haan.
-Onder rechts: Opnameleider Jan de Haan.
 

foto's © gerard monté, 11 oktober 2006.
 


-Boven: Aan de pauken Nynke de Jong en rechts het Imperial Brass koperkwartet.
-Links: De sopraan Margeret Roest.
 

foto's © gerard monté, 11 oktober 2006.

 

Tussendoor kwam bisschop Hurkmans even een kijkje nemen. Die belangstelling werd door de technici en de tv-leiding van de EO erg op prijs gesteld. Hurkmans uitte zijn genoegen dat er zoveel mensen samenkomen om te zingen. Als ze dat niet zouden doen, dan zou er er meer onrust en oorlog zijn, aldus de bisschop.Terug naar boven