Willem vd Schoot nieuwe voorzitter Nationaal Monument St.Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2011 | Gewijzigd op: 19-09-2011
De in Bussum woonachtige - maar oud-Bosschenaar - Willem van der Schoot is de nieuwe voorzitter van de stichting Nationaal Monument St.Jan. In die functie volgt hij Monique Houben-Van Lanschot op die dit jaar afscheid nam.
 
Oud-Bosschenaar Willem van der Schoot is de nieuwe voorzitter van de Stichting Nationaal Monument St.Jan.

Binnen de stichting 'doet' de 65-jarige Van der Schoot de fundraising van de restauratie.Van der Schoot staat -ondanks het afronden van een recente periode van restaureren - voor de taak de continue aanpak van kerkgebouw en interieur te behartigen.
In een persbericht zegt Van der Schoot dat '.. hij onder Sint-Jan is opgegroeid en er zelfs misdienaar is geweest. Ook toen ik niet meer in Den Bosch woonde kwam ik er met grote regelmaat. Ik draag als Bosschenaar de Sint Jan een warm hart toe.'
Van der Schoot was onder meer lid van de Raad van Bestuur van Robeco, directeur-generaal bij ABN-AMRO en directielid bij Twijnstra & Gudde. Momenteel is hij o.a. voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Hurks Groep en is hij betrokken bij het Concertgebouw, De Nederlandse Bach Vereniging en de Stichting Cultuur en Ondernemen.