Kerststal St.Jan geopend vanaf dinsdag 13 december 2011

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2011 | Gewijzigd op: 15-05-2012
Situatie 13 december 2011Uiteindelijk komen de bezoekers uit bij de stal waarvoor ook het knikengeltje staat.. foto's © paul kriele, 13 december 2011.

En via de ark van Nowee de herders en de Driekoningen die odnerwege zijn ..Situatie 11 december 2011.
Alle dieren zijn weer van 'stal' gehaald en geplaatst in een winters [witte berkenbomen]landschap.
Het motto 'Christus mensenvisser' leidt er toe dat er weer veel water te zien is.

foto © paul kriele, 11 december 2011.

Situatie 25 november 2011
Intussen is 'het groen' gearriveerd. De- merendeels -berkenbomen worden allemaal wit gespoten om een sneeuwlandschap na te bootsen.

foto © paul kriele, 25 november 2011,

Bericht van 26 oktober 2011
We hebben weer eens even over 'de hekkes' van de Noorderzijbeuk in de St.Jan gegluurd. Langzaamaan komt er meer beeld in de structuur van de kerststal anno 2011. foto's © paul kriele, 26 oktober 2011.

Bericht van 12 oktober 2011.
In het eerste bericht meldden we dat het kerstconcert op maandag voor kerstmis is, maar dat concert vindt een week eerder, op 12 december 2011, plaats.

Op het eerste gezicht is er weinig gevorderd sedert 27 september 2011[ fotoserie hieronder]. Maar schijn bedriegt:
op alle plekkem ligt al een constructie waarop uiteindelijk de stal met zijn ark, toegangspoorten en het dorpsgezicht met de Driekoningen zal verrijzen.
Op de foto's links de vrijwillgers olv Frans Sluijter: Wim Demouge en Wim Schupp [ook boven] Op de andere foto's ook met Jack Wolfensperger en Loek Beekwilder.
De schetsen van de opbouw met links de ark [ook  op de rechterfoto]. foto's © paul kriele, 12oktober 2011.

Bericht van 27 september 2011.
De 40 vrijwilligers van de kerststalgroep van de St. Jan zijn om toerbeurt nu al bezig met de opbouw van de kerststal in de Noorder kooromgang van de kerk. Ergo: al in juni 2011 zat Laus Schrover  al over een ontwerp te peinzen. Het thema voor dit jaar had, zoals jaarlijks gebeurd, toen al  plebaan Gert-Jan van Rossem hem aangedragen: 'Christus mensenvisser'.

De eerste elementen voor de kerststal 2011 in de St.Jan, die wordt opgebouwd rond de Ark van Noach, staan al klaar in de Noordelijke kooromgang.

foto © paul kriele, 27 september 2011.

Dinsdag 27 september 2011 waren Anton van Rooij, Jack Wolfensperger en Wim van Harssel al druk doende met de basis te leggen. Dat wil zeggen ze hebben op de natuur stenen vloer landbouwplastic gespannen, rond de zuilen in de kooromgang vlonders getimmerd en materiaal aangedragen voor het casco van de stal.
Maar maandag 26 september was de eerste echte werkdag en dat traject loopt door tot in de week voor kerst Een dag voor het jaarlijkse Van Lanschot- kerstconcert in de St. Jan -op maandag 12 december 2011- wordt de stal opengesteld.
Een week ervoor leggen de leden van de kerststalgroep -die bestaat uit 40 vrijwilligers- de laatste hand aan deze stal, die wederom uit enkele vijvers bestaat. Die staan symbool voor de vijver waaruit Christus vist. Daaromheen zijn spierwitte bomen 'geplant' die schitteren in het landschap. 
Het materiaal, zoals groen, hout en de stellages, komt overal vandaan, licht Frans Sluiter toe. Dankzij goedwillenden kunnen we telkens weer deze stal realiseren.
Centraal tegen een berg staat de ark van Noach opgesteld met tal van dieren. Deze grote en kleine beesten en vogels liggen nu nog opgeslagen in het werkmagazijn op het St. Janskerkhof. Sommigen zijn zo kwetsbaar en kostbaar dat daarvoor een kluis is aangeschaft. Maar over een paar weken mogen ook zij 'uitvliegen' naar een tijdelijke bestemming: de kerststal in de St.Jan, waar weer duizenden kinderen en volwassenen zich aan zullen vergapen.Terug naar boven