Opbouw kerststal Sint Jan pas halverwege

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2020 | Gewijzigd op: 01-12-2020

Opbouw kerststal in Sint Jan pas halverwege.
Dit jaar komen de bezoekers niet binnen via de poort van Bethlehem maar door de poort van Nazareth.  Want Jozef en Maria gaan dit keer op reis naar Bethlehem.
In het  kerstverhaal van 2020 heeft de plebaan St.Jozef een keer centraal gezet. Het is dus een kerststal geworden met een  emancipatorisch trekje.  Sint Jozef is dit keer centraal gezet. Jozef is hier een gewone man met een eigen werkplaats die zorgt voor zijn gezin. 


De kerststal gaat open voor bezichtiging op vrijdagmorgen  4 december 2020/10.00 uur. Het kerstconcert van de Schola Cantorum is op zondag 13 december 2020.
Bezoekers worden in de kooromgang-  ivm corona -langs de met kersttaferelen
ingerichte straalkapellen gedirigeerd. Onderweg staan tal van opgezette dieren
opgesteld en ziet men ook de Driekoningen onderweg naar het kerstkind.
 
foto's © bastion oranje,  24 oktober 2020.

Over zeven weken- op 13 december 2020 gaat de bezichtiging -gedoceerd wat de toegang-betreft open.

Bericht van 29 september 2020 Kerststal  Sint Jan wordt wandeling langs taferelen
Dit jaar wordt de kerststal in de Sint Jan uitgebeeld in een reeks van taferelen die op de herkenbare elementen uit het kerstverhaal uitbeelden zoals de herders, de Drie koningen onderweg naar Bethlehem, de werkplaats van Jozef en uiteindelijk de stal met Maria, Jozef en het kindje Jezus in de kribbe. Daarboven straalt als herkenningsteken ‘de ster van Bethlehem’. Daar rondom heen staan de voor de kinderen onmisbare opgezette dieren. Het thema van 2020 is ‘Een droom wordt werkelijkheid’. Dromen over betere tijden, dromen over  je eigen toekomst of dromen over degenen die je recentelijk zijn ontvallen.

Opening kerststal : De kerststal in de Sint Jan is al te bezoeken vanaf  vrijdag 4 december 2020.
De kerststal gaat open voor bezichtiging op vrijdagmorgen  4 december 2020/10.00 uur .
Die 13 december is er het kerstconcert van de Schola Cantorum met die Sangere Onzer Lieve Vrouwe. Bisschop mgr. De Korte zal tijdens het kerstconcert zijn kersttoespraak houden. Aansluitend aan het concert bezoekt de jeugd van de Schola de kerststal.
 
Bezoekers gaan de stadspoort van Bethlehem door en passeren dan de
uiteenlopende taferelen uit het kerstverhaal, die ingericht zijn in de straalkapellen.  

foto's © paul kriele, 29 september 2020.

Vanwege de corona epidemie zijn de taferelen in de straalkappelen ingericht. Daar langs worden de bezoekers in een royale doorloop geleid. Elke jaar trekt de stal, die dit keer al vanaf 7 december 2020 open gaat, rond de 100.000 bezoekers . Al in augustus denkt een team olv plebaan Vincent Blom over de kerststal van december en het op te zetten thema. Vanaf september gaan een dertigtal vrijwilligers aan de slag met de opbouw

Terug naar boven