Kerststal in de Sint Jan voorlopig gesloten

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-12-2020 | Gewijzigd op: 17-12-2020
Het kerkbestuur van de Sint-Jan heeft in overleg met de gemeente  besloten de Kerststal per direct te sluiten.
Belangstellenden die een ticket hebben geboekt worden geïnformeerd.
Om belangstellenden de kans te geven om de Kerststal alsnog te bezoeken, zal de komende tijd worden bezien of en in welke vorm de Kerststal open kan gaan na 19 januari 2021, afhankelijk van de dan geldende maatregelen. In de week voor Kerst zal er van d ekerststal een film via social media worden getoond.

Bericht van 3 december 2020 Presentatie van de kerststal in Sint Jan aan de pers.
Vrijdag 4 december 2020 gaat de kerststal in de Sint Jan open voor het publiek. Maar op zondag13 december 2020 tijdens het jaarlijkse kerstconcert met de Schola Cantorum onder leiding van Jeroen Felix,  de kersttoespraak door bisschop Gerard de Korte en als eregast de nieuwe commissaris der Koning Ida Adema is de officiele opening van de kerststal.  Daarvoor zijn via  de [verplichte] reservering inmiddels landelijk al 2.200 tickets verkocht.
Voor meer bijzonderheden zie de  site van de parochie Sint Jan  ook voor de kerstvieringen op Eerste, tweede kerstdag en zondag derde kerstdag.  Ook voor het programma, klik op de Bossche Winter

GROOT NIEUWS De Bossche Sint Jan in 2021 de wereld over
In 2021 gaat de Bossche Sint Jan de wereld over.  Dan komt door Eurovisie de jaarlijkse nachtmis uit de Sint Jan, zo  vertelde plebaan Vincent Blom op het einde van de rondgang voor de pers op donderdagmiddag 3 december 2020.
 
-Hieronder: Een engel bezoekt de herders in 't veld en vertelt hen over de geboorte van het kerstkind. -Bovenste foto'Inwoners van Nazareth al muziek maken langs de straat in Nazareth. -En:  Het atelier van Jozef als timmerman.
foto's © paul kriele, 3 december 2020.
-Hierboven: De kerststal met eens Sint Jozef bij de kribbe.
En: de Mariabron in Nazareth. Bethlehem heeft overigens ook een Mariabron.

foto's © paul kriele, 3 december 2020
 
Het kerstverhaal is di keer uitgebeeld in de straalkappellen van het koor. Zodoende bijft er een brede strook als gangpad voor de bezoekers open.
 
-Hierboven: De poort van -dit keer- Nazareth vanwaar de tocht van Jozef en Maria naar Bethlehem begon. Kerkbestuurslid Karin Braks, die de portefeuillie communicatie heeft, kom net door de poort.
-Hieronder:Plebaan Vincent Blom en daarachter de directeur van de BosscheW inter Huibert Wilschut.Beiden zijnvoor hun aktiviteiten met een speciale band  met elkaar verbonden.
Zij gaven een toelichting op de programmering,  Blom voor de stal en de kerstvieringen en de puzzel van de Sint Jan en Huibert over de programmering van de Bossche Winter.

foto's © paul kriele, 3 december 2020. 


Terug naar boven