Zusters JMJ [Mariënburg] blij, maar nog afwachtend over nieuw tehuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2014 | Gewijzigd op: 02-09-2014
In een persbericht reageert de Orde Zusters JMJ  verheugd over de nieuwe bestemming van hun klooster annex kapel. 'Maar de bouwkundige en financiële haalbaarheid moet nog worden onderzocht,' zegt econoom Ad Kluijtmans namens de zusters.

Anderhalf jaar de tijd../ tehuis in Heeswijk in beeld
Dat aspect 'afwachtend' kan ook leterlijk gelezen worden, want in de afspraken tussen partijen gemaakt, staat dat er tussen de datum van overeenstemming over verkoop en de datum van vrijmaken van het klooster ca.1,5 jaar moet zitten !
Voor de zusters is nog -steeds- geen nieuwe locatie gevonden. 
Econoom kluijtmans laat weten, dat '...met name  Boxtel en Heeswijk- Dinther in aanmerking komen.  Daar  zijn twee verzorgingshuizen, maar die zijn intussen wel in eigendom gekomen van de zorggroep Elde en Laverhof. Er wonen daar nog erg veel zusters van JMJ,' aldus Kluijtmans, die aangeeft dat '... het niet voor de hand ligt dat de zusters intrekken bij een andere congregatie. Hoewel ook dat niet is uitgesloten.  Huisvesting verbouwing en de planning, dat is een nog op te lossen puzzel,' zegt de econoom tot slot.
Klooster en kapel van de orde Zusters JMJ [Joseph,Maria en Jezus] aan de St.Janssingel.

foto © paul kriele, 20 mei 2014.

Ze vinden een universiteit wel een passende bestemming omdat de zusters zelf in het onderwijjs werkzaam waren.
Kluijtmans besluit met de mededeling dat de orde nog steeds- ism de gemeente en provincie -op zoek is naar een nieuwe huisvesting. De Graduate School is voor hen een waardige afsluiting van meer dan 100 jaar aanwezigheid in de stad.
zie bericht Klooster Mariënburg wordt universiteit,  dd. 1 september 2014.