Zusters JMJ verkopen klooster MariŽnburg aan Kadans

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-04-2015 | Gewijzigd op: 02-04-2015
De congregatie Zusters JMJ en Kadans Vastgoed B.V. hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van klooster Mariënburg aan de Sint Janssingel.
 Kadans Vastgoed, gevestigd in Haaren, is van plan om Mariënburg te herontwikkelen voor de Graduate School Data Science, een initiatief van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Beide universiteiten hebben het streven om hun krachten te bundelen en een Data Science cluster op te bouwen met internationale allure.Klooster Mariënburg, eigendom
geworden van Kadans Vastgoed in Haaren.


foto © paul kriele, 20 mei 2014.

 

In nauw overleg met betrokkenen van beide universiteiten, de gemeente ’s-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant, werkt Kadans momenteel intensief aan een passend voorstel. Het huisvesten van de Graduate School past binnen de ambitie van Kadans om kennisintensieve bedrijven en instellingen met elkaar te verbinden als onderdeel van een ecosysteem van Overheid, Ondernemers, Onderzoek en Onderwijs.

Volgens planning zal rond de zomer 2015 duidelijk worden of de komst van Graduate School naar Mariënburg daadwerkelijk doorgang zal vinden. Het is ambitie van de universiteiten dat de opleiding na de verbouwing van Mariënburg in september 2016 van start gaat. Een invulling met de Graduate School als onderwijsbestemming spreekt de Zusters JMJ bijzonder aan, omdat onderwijs één van de doelstellingen van de congregatie is en veel zusters daarin actief zijn geweest.
Het Vaticaan dient nog wel de definitieve goedkeuring te geven.

Bron: persbericht Kadans Haaren.