Berichten Kurtface/Galerie Iets moois a/d muur

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-06-2007 | Gewijzigd op: 25-08-2008
De Galerie 'Iets moois aan de muur' in de Schildersstraat met drukkerij Kurtface.

foto © gerard monté 2 februari 2007

Site Iets moois aan de muur

Galerie 'Iets moois aan de muur' hield zaterdag 2 juni 2007 een expositie van 'Visual T-shirts'.

De expo was door Massimo Arena en Chika Ito bedacht en opgezet. De tentoonstelling bevatte ook eigen ontwerpen en die van anderen.
Uit bericht Bastion Oranje 30 mei 2007: Een groep kunstenaars heeft zich laten inspireren voor een afdruk op T-shirts. Het initiatief kwam van de in Den Bosch woonachtige Chika Ito [Japan] en de Italiaan Massimo Arena. Zij vroegen aan 8 kunstenaars – van uiteenlopende disciplines - een toegepaste beeld aan te leveren waarop hun artistieke boodschap staat. De grootste bijdrage komt van Nederland, maar er zijn kunstenaars bij uit de UK resp. USA: Burtonwood & Holmes en Italië Matteo Berteilli en de eerder genoemde Massimo Arena.Het resultaat wordt getoond op de expositie Visual T-shirts INTHANG in Galerie ‘Iets moois aan de muur’ in de Schildersstraat [vanaf 2 juni 2007].

Hierboven: De bedenkers van dit idee Massimo Arena en Chika Ito Rechts: Visual T-shirts met rechts een ontwerp van Wim Habraken met borduurringen. 

foto's © gerard monté 2 juni 2007.
 

Een ontwerp van Gerard van Selst Publiek, kijkers en kopers
foto's © gerard monté 2 juni 2007.


Wies van Beek en Arnoud van Grinsven in Galerie/zeefdrukkerij 'Iets moois aan de muur'  4 februari 2007

Galerie/Zeefdrukkerij 'Iets moois aan de muur' in de Schildersstraat met werken van Arnoud van Griensven [boven] en [r.] en Wies van Beek
Op de foto hierboven ook een cadeautafel en de koe-achtige schilderij in blauw van Wies van Beek.  
Links: Werken van Wies van Beek de rode [l] en de groene serie [r].


foto's © gerard monté, 4 februari 2007.
 

 
Carlos Kraneveld bij 'Iets moois aan de muur'  18 augustus 2006
Tot 19 oktober 2006 exposeert Carlos Kranevelds prenten in galerie 'Iets moois aan de muur' in de Schilderstraat. Kraneveld staat bekend om zijn eenvoudige portretten van mens en dier, die vaak in vervreemde situaties zijn neergezet. Sober is zijn werk dat herkenbaar is aan de strakke lijnen, die met diep zwarte inkt op hagelwit papier zijn aangebracht. zie Ziegalerie

Opening expo 'Extreme Makeover' van Laura Hoek en Wim Habraken in Koetshuis NbM
 13 mei 2006.
De nieuwe wethouder voor Cultuur, Rodney Weterings opende zaterdag 13 mei 2006 in het Koetshuis van het Noordbrabants Museum de expositie van Laura Hoek en Wim Habraken getiteld 'Extreme Makeover'. Beiden zijn werkzaam in de kunstgalerie in de Schilderstraat 'Iets moois aan de muur'. De expo bevat extreme zeefdrukken van koeien. Zie hieronder bij Extreme Makeover

Expositie Laura Hoek /Wim Habraken 29 april 2006.
Laura Hoek [*1963]en Wim Habraken [*1958] exposeren van 13 mei t/m 11 juni 2006 in het Noord Brabants Museum onder de titel: 'Koeien in extreme zeefdruktechniek'. De expo is een uitloper van de demonstratie die beiden gaven tijdens de internationale grafiekconferentie ‘Impact’ Berlijn/Poznan. zie ook http://web.utk.edu/~imprint/
Vast onderdeel van het werk van beeldend kunstenaar Laura Hoek is de portrettengalerij van koeien. De afgelopen twee jaar heeft zij nauw samengewerkt met Wim Habraken, eigenaar van zeefdrukatelier Kurtface en galerie Iets moois aan de muur. Samen maken zij zeefdrukken van haar koeienschilderijen met gebruikmaking van veel onorthodoxe en uitzonderlijke technieken, methoden en inkten.

Galerie Kurtface is gevestigd in de Schildersstraat 17a. De galerie wordt geleid door Wim Habraken. Die nam in 2002 ook het initiatief voor de opzet van een aparte zeefdrukkerij onder de naam 'Iets moois aan de muur'. Eveneens ondergebracht in hetzelfde pand.
De werkplaats, atelier en kantoor van Kurtface is gelegen halverwege de Schildersstraat in een voormalige bakkerij. Dat was de koekfabriek van de grootvader van Addie de Bakker die na zijn loopbaan als onderwijzer het café Cordes op de Parade begon. Dat was de voormalige Bossche koekwinkel. 
Habraken vertelt dat in 'zijn' pand ooit Jeroen Bosch een schildersatelier had. Dat verklaart waarom de straat Schilderssstraat heet..  ..
Bekend van het pand in de Schildersstraat is ook nog een kachel en haardendetaillist, tevens handelaar in steenstrips. Vlak voordat Wim Habraken het pand betrok heeft er nog de kunstschilder Hans Jochem zijn beroep uitgeoefend.
Habraken heeft ook nog een dependance 'Kurtface' in Nijmegen. 
Kort geleden zocht de grafisch kunstenaar een samenwerkingsverband met de illustrator/vormgever Dorus Verwiel.

Foto-impressie van zeefdrukdag - 10 maart 2005  
Zeefdrukken bij Galerie 'Iets moois aan de muur'- 4 maart 2005
Zondag 6 maart stond Galerie 'Iets moois aan de muur' in de Schildersstraat open voor een cursus Zeefdrukken. Er waren demonstraties en de galeriehouders - Mieke Geraads en Yvonne de Lege- geven u een kijkje achter deze techniek waarbij ook zelf die handvaardigheid mag worden beoefend.
Galeriehouder van Kurtface Wim Habraken gaf een demonstratie. Bezoekers mochten zelf ook de machine bedienen.
Kurtface [ook in de Schildersstraat] maakt ter plekke enkele zeefdrukken die te koop worden aangeboden.
De galerie is overigens op elke koopzondag en op vrijdagen [10.00 -17.00 uur ] geopend.


Hierboven links: Zeefdrukmachine en kleurvarianten en werk van Laura Hoek. Rechtsboven: Wim Habraken installeert alvast de machine. 
Links: Werk van Ignace Schretlen [l] en Laura Hoek [r].


foto's © gerard monté, 6 maart 2005.


Hier geeft Wim Habraken uitleg bij het proces.
Op deze kijk/probeerdag mochten de bezoekers zelf ook aan de slag.
foto's © gerard monté, 6 maart  2005.


Restaurant De Tent exposeert werken van Galerie 'Iets moois aan de muur' -4 februari 2005

Op Hinthamerstraat 76 -restaurant De Tent -zijn zeefdrukken, gemaakt door kunstenaars ism Wim Habraken te zien. Deze werken komen van het zeefdrukatelier Kurtface gevestigd in de Schildersstraat 17a. Arnold van Griensven, Laura Hoek, Elmar Gille en Arjan van Arendonk hebben er werken tentoongesteld. 

De expo, een initiatief van twee zaken uit de Hinthamerdriehoek, is te zien vanaf 20 februari tot 1 april 2005  in de namiddag 16.00-18.00 uur. Galerie  Kurtface is geopend op vrijdagen 10-17.00 uur en op koopzondagen.
Terug naar boven