Afsluiting met picnic 'Reinventing Happiness' van SM's

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-06-2014 | Gewijzigd op: 15-06-2014
Zondagmiddag 15 juni 2014 werd op Bastion Oranje met een pic nic de afsluiting gevierd van het eerste deel van de expositie in het  Stedelijk Museum 'Reinventing Hapiness'' . Betrokkenen van uiteenlopende disciplines*, die hebben bijgedragen aan de expositie -olv directeur/gastheer René Pingen- lagen op dekens aan aan een pic nic onder het door de  zon bestraalde loof van  Bastion Oranje.

De Eindhovense cateraar Creatieve Plumbum verzorgde zondagmiddag 15 juni 2014 de pin nic op Bastion Oranje.

foto's © paul kriele, 15 juni 2014.
De tientallen gasten die  betrokken zijn/waren bij de expositie Reinventing Happiness met links in wit overhemd directeur van het SM's René Pingen, zitten aan aan een pic nic op Bastion Oranje..

De expositie was erg veelzijdig en bestond onder meer uit: wandeling/ fietstocht, films/ video's, meditaties, objecten zoals in de Natuuromgang, foto's, lezingen, een blijspel, geïmproviseerde audities voor een blijspel, een rondgang van 'stille' suppoosten, onder wie Eric Alink, Lucas de Man, Mijke Pol en Vincent Bijlo.
 
De drie-delige expositie, die begeleid werd door een speciale krant [Roosje Klap] maakt volgend jaar in de stad het tweede deel door en in 2016 het slot.

Reinventing Hapinness vond haar inspiratie in het manifest 'The Politics of Happiness' van het Wereld Natuurfonds[Finse afdeling]. Het streven was een omslag teweeg te brengen in het denken over economische en consumptieve groei,  ofwel van meer naar bewuster en minder...'.

*De exposite , olv René Pingen en Joanna van der Zanden opende op 8 maart 2014.
Onder de betrokkenen waren degenen die voor de pr, de redactie van de uiteenlopende publicaties, de lay out van de expositie, de documentaires en films en video's, bijdragen aan kranten, de inrichting van de expositie etc. hebben zorggedragen.