Kunstwerk 'Cadavre Exquis' van Bloemencorso Zundert naar de sloop

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-01-2015 | Gewijzigd op: 15-01-2015
Het kunstwerk, een wagen uit het bloemencoros van Zundert, dat in september op spectaculaire wijze naar de binnenplaats van het SM's werd gehesen, gaat naar de sloop. Het object is inmiddels afgebroken en afgevoerd door sloopbedrijf Van Erp b.v. 
Het vijf ton wegende gevaarte stond op de binnenplaats om het effect van verweer te laten ondergaan. Het heette 'Cadavre Exquis' en sloot aan op de expositie 'Nachtvangst', die tegelijk in het museum liep.

   
-Boven en rechts:
Dat is wat er overbleef van 'Cadavre Exquis'.

De een loopt weg van de fotograaf [boven]  en de ander Richard [foto rechts] laat zich graag fotograferen...

-Rechts boven: Zo stond  de sculptuur maanden bij op de binnenplaats van het SM's
.

foto's © paul kriele, 10 september 2014 en 15 janauri 2015.
 

Het kunstwerk, een voormalige inzending van het buurtschap Veldstraters in Zundert en ontworpen door Erwin Braspenning  komt van het bloemencorso in Zundert.  De makers en de initiatiefnemers waren opgewonden dat er voor het eerst een wagen van het corso bewaard bleef en ook nog eens een kunstzinnige bestemming in een museum kreeg. Maarten van Kalsbeek en Liet Heringa zijn de kunstenaars die achter de expositie 'Nachtvangst' staan.

Zie bericht Bastion Oranje 'Spectaculaire landing van kunstwerk [wagen bloemencorso] op binnenplein SM's  dd. 10 september 2014