Oudjes Nieuwehagen & Noorderkroon bij 'Bosch Geluk' in SM's

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-10-2015 | Gewijzigd op: 16-10-2015
Een opvallend bezoek, beter nog een bezoek in een opvallende vervoer. Vijf bejaarden van Noorderkroon en Nieuwenhagen brachten vrijdagmiddag16 oktober 2015 een bezoek aan het Stedelijk Museum.
Die vervoersdienst verleenden hen enkele leden van de Health Angels, niet te verwarren met de Hell's Angels. Dat is een club mensen die werkzaam in de zorgsector met als hobby motoren.

De expo Bosch Geluk duurt nog tot 29 oktober 2015 : zie Bosch Geluk

  De beide kunstenaars van 'Bosch Geluk'
Sjaak Langenberg en Rosé de Beer. *


foto © paul kriele, 16 oktober 2015.
*zie de site van de kunstenaars en hun opzet.

Het bezoek richt zich op de expositie 'Bosch Geluk'. De beide kunstenaars van die expo, Sjaak Langenberg en Rosé de Beer*, hadden de idee om ouderen eens uit hun isolement te halen. Hun idee sluit mooi aan bij de doelstelling van de motor club MTC Health Angels,

*Site van kunstenaarsduo.

   
Oudjes van de tehuizen Noorderkroon en Nieuwehagen in de zijspan van leden van de Health Angels.
Aankomst bij het Stedelijk Museum in de Mortel
.

foto's © paul kriele,  6 oktober 2015.
 
 

Het kunstenaarsproject is onderdeel van het driejarig onderzoeksproject Reinventing Happiness dat in opdracht van het Stedelijk Museum en gastcurator Joanna van der Zanden is opgezet. Doel van Reïnventing Happiness is om alternatieve sociale concepten te ontwikkelen en te onderzoeken of een andere definitie van geluk nieuwe toekomstperspectieven oplevert.
Het museum opent vanavond een nieuw traject van Reïnventing Happiness. Daar doen 20 Bossche kunstenaars van uiteenlopende disciplines [geluid, video, animaties, digitale projecties, 3D en beeldende kunst] aan mee. Er kwamen, na een oproep, 50 aanmeldingen voor deze deelexpositie van Reïnviting Happiness binnen, licht Martijn van Ooststroom toe.Terug naar boven