Bosch' zadenzakje verkrijgbaar op de Geraniummarkt

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-04-2016 | Gewijzigd op: 17-05-2016
Het Stedelijk Museum staat op 5 mei op de Geraniummarkt. Daar vragen kunstenaar/vormgever Frank Bruggeman en medewerkers van het museum de bezoekers aan de bloemenmarkt met andere ogen naar het stedelijk groen te kijken.

Kunstenaar Frank Bruggeman verkoopt een zadenzakje op de Geraniummarkt 
Vorig najaar oogstte Bruggeman met een groot aantal Bosschenaren en leerlingen van Bossche scholen de zaden van wilde planten en bloemen in stukjes natuur rond de stad.
Dat zaden-zakje is op de de Geraniummarkt verkrijgbaar met tips hoe ze uit te zaaien. Daarmee wil de kunstenaar laten zien dat mooie planten en bloemen niet alleen te koop zijn, maar ook in de eigen omgeving gevonden kunnen worden.

Win een groen tuinontwerp!
Tijdens de Geraniummarkt is het ook mogelijk de eigen voortuin (of die van de buren) te nomineren voor een groene make-over.
Frank Bruggeman is op zoek naar voortuinen die nu nog bestraat of betegeld zijn. “Elke tegel minder is een beetje meer groen geluk” is het uitgangspunt.

Aanmelden kan ter plekke met een foto van een betegelde voortuin of per e-mail:
aanmelden@sm-s.nl

Kunstproject van het Stedelijk met Bruggeman
Frank Bruggeman doet in opdracht van het museum onderzoek naar de beleving van natuur in de stad.

Welke vorm van natuur biedt het meeste geluk aan de inwoners van Den Bosch? Is dat een voortuintje, wilde natuur in de binnenstad of een stukje vensterbankgeluk? 
Met duurzame, originele en goedkope voorstellen zal het museum tijdens de Geraniummarkt een bijdrage leveren aan het groen geluk van de stad.

Reinventing Happiness is een driejarig kunstproject van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Het project onderzoekt of een andere kijk op geluk kan bijdragen aan een meer prettige en duurzame samenleving. Samen met museumbezoekers en stadbewoners zijn verschillende geluksprojecten opgezet, waarvan het project van Frank Bruggeman er een van is. Op www.reinventinghappiness.nl is meer informatie vinden.