Ook Van de Made en Dona zwaaien Joris uit

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-11-2009 | Gewijzigd op: 13-10-2013
Sectordirecteur bij de gemeente Willem van de Made was een van de gasten op de afscheidsreceptie van museumdirecteur Yvònne Joris, die -in dienst zijnde van de gemeente -met tegenzin moest wijken naar de binnenstad en nog wel bij haar ex- museum collega Margriet van Boven.. foto's © paul kriele, 5 november 2009.

Bij  het afscheid van museumdirecteur Yvònne Joris stonden gisteren - 5 november 2009 - ook sectordirecteur van de gemeente Willem van de Made en oud PvdA-wethouder Hans Dona in de rij. Zij kwamen Joris uitzwaaien.
Van de Made is namens de gemeente tevens partner in de BV Paleiskwartier en al lang op zoek naar een publiekstrekker voor deze stadswijk. Maar Van de Made, die in gemeentelijke kringen als de onderkoning van Rombouts wordt gezien, speelde ook een rol bij de nieuwbouw van het SM's nabij het Noordbrabants Museum ! Daardoor moest het Paleiskwartier dus een pubiekstrekker laten schieten. 
Navrant is ook dat op de plek van dat huidige SM's de plannen voor twee publiekstrekkers zijn afgeketst: een hotel [annex congrescentrum] en een biscoop aangrenzend aan een appartementencomplex.

Een andere sparring partner van Joris in de jaren 80/90 was oud-PvdA wethouder Hans Dona met de portefeuille cultuur. In september 2002 haalde de nieuwbouwplannen voor het Kruithuis van Boris Sipèk op de locatie Citadellaan door een motie van de oppostie olv van de SP nagenoeg bakzeil. Maar toen kort erop ook de PvdA-fractie door nieuwe kostenstijgingen 'om ging'  werden die plannen definitief van tafel geveegd.