Jeugd reageert op kunstwerken en maakt zelf iets

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-04-2010 845 schoolkinderen uit 36 klassen uit de Bossche regio hebben meegedaan aan het project 'Het Nomadische Lokaal'. Het  bestond uit het maken van een bouwwerk dat de titel  meekreeg: 'Kinder-nacht-plein', dat inmiddels ook is opgenomen in de lopende tentoonstelling 'The Nomadic Condition'.
Het resultaat van deze unieke samenwerking tussen kinderen, kunstenaars en de deelnemende scholen kan het publiek tussen 5 en 18 april 2010 komen bewonderen.

   
Basissschoolkinderen in overleg,  aan het werk  en gezamenlijk  een plein aan het opbouwen.

Het SM’s ontwikkelde een creatief programma waarmee de scholen in het museum aan de slag gingen. Op hun beurt gaven de kinderen hun reactie op de kunstwerken uit 'The Nomadic Condition', die zij eerst hadden onderzocht.
Het resultaat is een kinder-nacht-plein met veel soorten bouwsels, dat met zaklampen verkend kan worden. Ernaast is een video te zien van de Berlijnse kunstenaars Matthias Wermke en Mischa Leinkauf die de stad in de nacht verkennen.

Uit dat uniek werkproces, met de wisselwerking tussen schoolkinderen en kunstenaars, is een uitzonderlijke presentatie voortgekomen.
Met steun van het VSBfonds kon het museum op 20 ochtenden aan scholen in de stad en enkele plaatsen er omheen gratis busvervoer regelen.