SM's: Boek over objecten van Paul van Dijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-05-2010 'Proeflokaal' is de titel van een expositie in het SM's met werken van Nederlands Beeldende kunst die nauwelijks eerder werden getoond.  Tegelijk verscheen een nieuw boek van Paul van Dijk.

Paul van Dijk bij de presentatie van zijn nieuwe -2e - boek 'Conferences Series'.

foto's © paul kriele, 30 mei 2010.
In een voordracht doorliep de nieuwe directeur van het SM's René Pingen het ontstaan van de kennismaking met Paul van Dijk van wie hij in zijn jeugd op nog geen steenworp afstand woonde en Pingen ging in op de  idee en de tot stand koming van een expositie van werk van de Bossche kunstenaar.

Paul van Dijk noemde in zijn dankwoord specifiek Peer Dobbelsteen als degene die hem jaren becommentarieerde en steun gaf.
Het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur en de Stichting Cultuurfinanciering 's-Hertogenbosch hebben mijn uitgave omarmd, aldus Van Dijk.


foto © paul kriele,30 mei 2010. 

Naast werken van René Daniëls, Jan Dibbets, Ger van Elk, Peter Kantelberg, Rob van Koningsbruggen, Lucassen, Lucebert, Jan Peter Kars Persoon, Peter Struycken is er ook werk te zien van ...zie foto's hieronder.

Op de expositie Proeflokaal in het SM's hangen werken van Jan de Bie, JCJ vanderheijden, H.W.Werther, Margriet Kemper en Peter Koene.
Boven: Leon Adriaans en rechts boven Jan Willem Kersten. Rechts: Peter Koene.

foto's © paul kriele, 30 mei 2010.
 

Kunst geleerd van onderen af aan...

foto's © paul kriele, 30 mei 2010.
Expositie Proeflokaal in SM's. nog tot en met 25 juli 2010.


Terug naar boven