Bouwkraan staat recht/Overleg in stadhuis gestart

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2010 | Gewijzigd op: 15-02-2011
Op woensdagmorgen 17 november 2010 heeft burgemeester Rombouts nav het ongeluk met de bouwkraan gisterenavond 16 november 2010 aan de Mortel, meteen de daad bij het woord gevoegd en is overleg gegaan met vertegenwoordigers van de Bossche brandweer.

Burgemeester Rombouts heeft vertegenwoordigers van de brandweer meteen al woensdagmorgen 17 novemner n2010 in het stadhuis uitgenodigd over de sitiuatie mbt de hellende bouwkraan op de bouwplaats van het nieuwe SM's aan de Mortel.

foto © paul kriele, 17 november 2010.
 

Gisterenavond laat [16 november 2010]  zei Rombouts tegen Bastion Oranje dat de veiligheid van de omgeving voorop  staat. Vannacht werd, na stabilisatie van de voet, ook de kraanmast weer rechtgezet en de giek verwijderd.
Om 5 uur woensdagmorgen 17 november 2010  werd het sein 'gevaar geweken' gegeven.
Het is ons in de loop van woensdag gebleken, dat de oude mast is weggehaald en werd vervangen door een nieuwe. 

Daarnaast zie ik nog twee dienstauto's staan maar kan het roepnummer niet lezen. Vermoedelijk zijn dat de Hoofd officieren van Dienst uit ons district. In ieder geval zullen dit dezelfde personen zijn als die gisterenavond aanwezig zijn geweest schat ik zo in.


Rombouts zei gisteren ook op woensdag 17 november eerste een dubbelcheck te laten verrichten naar de situatie op de bouwplek en in een later stadium zich te gaan inlaten met de aansprakelijkheid. Ook meldde hij dat er een onderzoek zou moeten worden ingesteld.
 
De kraan is dinsdagnacht door de mannen van  Wedam en kraanbedrijf Van Riel rechtgezet. De giek  werd vanmorgen vroeg, na de stabilisatie, verwijderd,
En wordt vandaag woensdag 17 november 2010 door mbv Van Riel mogelijk weer bevestigd.
Het blijkt ons in de loop van  woensdag dat de oude kraan is weggehaald en is vervangen door een nieuwe..

foto's © paul kriele, 17 november 2010/09.30 uur


Terug naar boven