Burgemeester: voorlopig geen nieuwe bouwkraan

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2010 | Gewijzigd op: 18-11-2010
Naar aanleiding van de hellende bouwkraan maandagavond 16 november 2010, heeft burgemeester Rombouts een excuusbrief gestuurd aan de omwonenden van het bouwproject SM aan de Mortel.
Rombouts stelt dat aan alle eisen van bouwinspectie was voldaan en zegt de oorzaak van het hellen nog niet te weten.
De brief: 'De plaatsing van de bouwkraan voldeed aan de wettelijke voorschriften. De gemeente heeft voor plaatsing een bouwveiligheidsplan van de kraan getoetst en geconcludeerd dat alles in orde was. '
Overzicht van het bouwterrein voor het SM's in de meest zuidelijke hoek, nabij de Mortelkazerne. Links is nog net, bij de arm van de bulldozer [ -in rood-]  te zien waar de kraan heeft gestaan.
Bovenin de uitbreiding van het Noordbrabants Museum van 1985 aan de Beurdsestraat.
Intussen gaan de grondwerken gewoon door.
De gisteren hellende kraan staat - na stabilisatie- weer recht, maar wordt afgebroken. Voorlopig komt er geen bouwkraan aan de Mortel, zegt burgemeester Rombouts.

foto © paul kriele, 17 en 18 november 2010.


Dinsdagmorgen17 november 2010 werd met o.a. officieren van de brandweer en andere deskundigen in het stadhuis, zoals vanmorgen bericht, overleg gevoerd.
'Voorlopig keert de bouwkraan niet terug. Maar het werk gaat voor de rest gewoon door,' stelt Rombouts.
De brief: 'Eerst wordt een gedegen en onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de oorzaak van het scheefzakken van de kraan.
'De gemeente zal de bewoners, zodra het onderzoek - naar verwacht voor de jaarwisseling- is afgerond, informeren over de uitslag.'
En de brief eindigt met; Eventuele gemaakte kosten kunnen schriftelijk bij de gemeente worden ingediend via  h.tersteege@s-hertogenbosch.nl. De aannemer heeft aangegeven elk geval individueel te bekijken en tot in het redelijke op te lossen.'