Boom&Bosch kwaadopgemeente ivm schending afspraken

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-11-2010 | Gewijzigd op: 18-11-2010
Helmus Boons van de stichting Boom & Bosch is vreselijk kwaad op de provincie en de gemeente over de voortgang van het bouwproces van het Stedelijk Museum SM's, in de tuin van het Noordbrabants Museum.
In een verhit telefoontje [17 november 2010] uitte Boons zijn ergenis rond de gang van zaken mbt de bouwkraan die door helling in het nieuws kwam. Boons heeft hierdoor gemerkt dat de bouwer Volker/Wessels in overtreding is.
De bouwkraan is op een geïmproviseerd stukje grond in de tuin van het Noordbrants Museum gezet, vlakbij twee kwetsbare bomen.
Dat was volgens Boons tegen de afspraken met de gemeente en de provincie:  De tuin zou niet verder worden aangetast. de bomen zouden worden gespaard en de wortels van de rode beuk en de Magnolia, die midden in de tuin staan, zouden geen verdere schade oplopen. Met het zorgvuldig omgaan van de bomen stemde ook de gemeenteraad in.

Overzicht van de museumtuin gezien vanaf de Mortel. Links de twee bomen [rode beuk en Magnolia], die speciaal gespaard worden. Rechts op de foto de rode stalen steunen van de fundering voor - de imiddels afgebroken - bouwkraan. Deze foto is het vervolg- in zuidelijke richting - van de linker foto.
Min of meer links is binnen een speciaal opgezette omheining de rode stalen fundering van de bouwkraan te zien.
foto's © paul kriele, 18 november 2010.

Boons merkt nu uit foto's dat er een nieuwe ruimere omheining is gemaakt, speciaal voor de bouwkraan, die maandag 16 november 2010 door een ongeval, in het nieuws kwam. Die - inmiddels afgebroken- kraan staat op een platform, die op zijn beurt geborgd werd met palen en die palen doorboren de wortels van de Magnoliaboom. Dat is totaal tegen de afspraken, stelt Boons opgewonden.
De commotie over de schending van deze afspraken is, dat Judith Hendrickx van de 'De Bossche Groenen' in de komende gemeenteraad vragen gaat stellen waarom deze kraan buiten het bouwterrein werd geplaatst.