Nieuw SM's: Begane Grondcontouren komen in zicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-04-2011 | Gewijzigd op: 28-04-2011
De nieuwbouw van het Stedelijk Museum gaat nu harder doordat  de contouren van het complex in de tuin van het Noordbrabants Museum, langszij de Mortel, duidelijker in zicht komen. De bouwvakkers van De Bonth van Hulten werken er erg stevig aan door. Overigens is de Volkel Wesselsgroep de hoofdaannemer.

De ingang van het nieuwe museum ligt dichtbij de poort op het Anna Frankplein [net iets verscholen] .... De nieuwbouw ligt in de museumtuin van het NB-museum langszij de Mortel.
Verderop in de Mortelsteeg is al de hoofdingang van het SMs met links de museumwinkel en rechts de toekomstige corridor door de museumtuin herkenbaar.  foto's © paul kriele, 28 april 2011.

In de Mortel zijn de eerste museumzalen, die gesitueerd zijn vlakbij de kazerne en meer dichterbij het Anna Frankplein, de museumwinkel en de corridor door de museumtuin, al herkenbaar. De bouw komt dus nu boven de grond uit.
Het project moet eind 2012 klaar zijn.

Soms lopen de zaken scheef,  zoals met de kraan die in november 2010 scheef hing en hier [op 28 april 2011] dreigt een container met oud ijzer bijna weg te glijden. De bouwvakkers, die op punt staan te gaan schaften, kijken verbaasd toe.

foto's © paul krilee, 28 april 2011.

Zicht op de nieuwbouw gezien vanaf de toegang vanaf de Weversplaats.
Het deel van de museumzalen  nabij de kazerne Kijk op de toekomstige museumzalen.
De bouwhoek bij de Mortelkazerne [rechts op de foto's].
Op de achtergrond de Quistvleugel van het NB-Museum.
De Mortel loopt op de linker foto langs de bouw
.
Ver op de achtergrond de gebouwen aan de Waterstaat, die ook bij het museumkwartier worden getrokken.

foto's © paul kriele, 28 april 2011.

 zie ook artikel nieuwbouw komt boven de grond dd. 5 april 2011

Terug naar boven