'Welstand' keurt alvast glaspanelen Stedelijk Museum

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-08-2011 | Gewijzigd op: 01-09-2011
Vanmorgen woensdag 31 augustus 2011, heeft de Welstandscommissie op het bouwterrein van het nieuwe SM's de glaspanelen gekeurd die tegen de buitenmuren van de etages worden bevestigd.
Er zijn een stuk of vier modellen getoond waarover de commissieleden zich uitspraken. Een van hun opmerkingen betrof de ophangconstructie, die volgens 'Welstand' niet op de goede plek zaten. De commissie heeft ingestemd met de voorkeursvariant van de architect. .

-Boven: Op de lange vleugel langszij de Mortel komen tegen de buitenmuren van de etages, dikke glaspanelen. De architect heeft voor deze bijzondere muurbekleding gekozen omdat ze onder invloed van regen, wind en zonlicht, van kleur en structuur veranderen.

Vanwege mogelijk vandalisme komen die panelen niet op de wanden van de begane grond te hangen.
-Rechts boven: Voorbeeld van een 2,5 x 2 meter groot glaspaneel.
foto's © paul kriele, 27 mei, 31 augustus
 

Architect Janneke Bierman koos voor deze bijzondere muurbekleding omdat ze onder invloed van regen, wind en zonlicht, van kleur en structuur veranderen.
De onderste etage blijft gewoon opgetrokken in baksteen, omdat door vandalisme de glasbekleding te kwetsbaar is. 


Shedaken gearriveerd  1 september 2011 In tegenstelling tot wat we eerder schreven zijn donderdag 1 september 2011 niet de kozijnen voor de glaspanelen, maar de shedaken gearriveerd.

-Boven: Op 1 september 2011 kwam rond hem middaguur een long vehicel met de shedakelementen aanzetten, maar de lange wagen reed zich vast op de hoek Weverplaats/Mortel.
-Rechts boven: Op de tweede etafe van het nieuwe SM's zijn al aan de zijde Mortel  de stalen framen voor de shedaken aangebracht.

 
 
foto's © paul kriele, 
1 september 2011.




   







Terug naar boven