Donderdag 8 september vlag in top voor 'Hoogste punt' SM's

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2011 | Gewijzigd op: 15-09-2011
Donderdag 8 september 2011 hijsen wethouder Rodney Weterings [Cultuur] en gedeputeerde Brigitte van Haaften de vlag in top bij gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe Stedelijk Museum SM's, dat onderdeel is  geworden van het museumkwartier.
De bouw begon eind 2009 en verliep - ondanks wat wateroverlast -voorspoedig. Ook een omgeval bouwkraan op het bouwterrein van het SM's in de museumtuin van het Noordbrabants Museum gaf geen grote hindernis in het bouwproces, zei hoofduitvoerder Ben van Spaandonk* eerder voor Bastion Oranje.

*zie noot Visie op bouwproces Bastion Oranje, dd. 5 juli 2011.
Donderdag 8 september 2011 word met een vlag hijsen symbolisch het hoogste punt' van het nieuwe SM's gevierd.

Links: Zicht op de nieuwbouw vanaf de Mortelkazerne op de eerste etage [voorgrond] en achteraan de glazen tweede etage die met Shedaken wordt afgewerkt
.
 
foto © paul kriele, 6 september 2011.
Vanaf Anna Frankplein zicht op de bouw langszij de Mortel thv de synagoge.

foto © paul kriele, 15 september 2011.
 

NoordbrabantsMuseumuitbreiding aan de zijde Beurdsestraat
De aanbouw van het Noordbrabants Museum:
links aan de zijde Beurdsestraat en rechts vanaf de bouwkeet op de bouwplaats aan de Weversplaats.
foto's © paul kriele, 6 september 2011.

De aanbouw van het Noordbrabants Museum aan de zijde Beurdsestraat heeft nog niet het hoogst punt bereikt.

De bouw van het NbM [-uitbreiding] de herinrichting] en nieuwbouw SM's kost € 52 miljoen. Intussen heeft de Rabo-bank zich voor de komende vijf  jaar voor € 375.00 aangediende als sponsor van het Museumkwartier. Ofwel voor € 75.000 per jaar.
Na een herinrichtingsperiode in 2012 kan het Museum in december 2012 worden heropend.

*Visie van hoofduitvoerder Ben van Spaandonk op brouwproces
:
'De bouw vordert gestaag. Er was even last van het winterweer niet zo zeer door de vorst, maar meer van wateroverlast. Maar de storm heeft ons geen schade opgeleverd,' zegt een van de hoofdaanvoerders. Van Spaandonk spreekt van ''een complex verhaal'. 'Eigenlijk zijn het vier bouwprojecten: te weten het SM's, de uitbreiding van het Brabants Museum, de renovatie en herinrichting van dat museum en de panden in de Waterstraat die - na een restauratie- aan hun nieuwe bestemming werden aangepast.
'Het is complex doordat je bouwt op een postzegel,' aldus de uitvoerder. 'Je kunt nergens iets kwijt. Alle aanvoer moet direct geplaatst worden. Maar dat maakt het natuurlijk ook wel spannend. Het blijft een boeiend project, dat allemaal heel mooi op onze cv komt te staan...', zei een glunderende Van Spaandonk.

[Uit Bastion Oranje dd.  5 juli 2011/ zie artikel Commissaris en Gedeputeerde Bert Pauli bezoeken Museumkwartier]

Terug naar boven