Vlag in top voor hoogste punt Museumkwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-09-2011 | Gewijzigd op: 12-09-2011
Vanmiddag 8 september 2011, net even over vieren, ging de vlag in top in de Mortel, naast het nieuwe SM's in aanbouw. Daar werd met alle bouwvakkers van het project 'Museumkwartier', de directeuren René Pingen [SM's] en Charles de Mooij [Noordbrabants Museum] en diens voorganger Jan van Laarhoven en de gedeputeerde voor cultuur Brigite van Haaften en wethouder Rodney Weterings het pannenbier gevierd. 'Dat komt zo dadelijk, 'sprak Weterings in zijn toespraak die hij ivm de naderende regen kort hield. Hij betrok in zijn welkom ook de circa 60 bouwvakkers, die dit keer voortijdig gestopt waren met het werk.

Gedeputeerde van Brigite van Haaften en links wethouder Rodney Weterings die zijn speech nog even doorkijkt.
Rechts de directeuren René Pingen van het SM's en uiterst rechts Charles de Mooij van het Noordbrabants Museum.
In de Mortel waren ook de circa 60 bouwvakkers, die op de projecten werken en hoofduitvoerder Ben van Spaandonk, aanwezig.

foto's © paul kriele, 8 september 2011.

Wethouder Weterings sprak, na een welkom aan de partners, te weten Provincie, gemeente en de twee musea, Noordbrabants en Stedelijk Museum, over '..een hoogtepunt bij dit hoogste punt. Dit [museum-]bouwwerk is een  van de omvangrijkste  buiten de Randstad. 'Maar dat mag ook wel,' in die geest liet de wethouder zich uit, 'want er 15 jaar over gedelibereerd.'
Daarop richtte Weterings zich ook even op '...de omwonenden, die zich er mee moeten volstaan'  en hij dankte met name 'al die mannen die de klus klaren. Het pannenbier komt zo dadelijk,' zei de wethouder.
'Hier staat straks een prachtig nieuw cultuurcentrum.'
Daarop werd door de drie heren en een dame de vlag gehesen. 'Iets wat we al  honderd keer hebben gedaan,'  sprak Weterings, 'maar toch gaat het heel vaak mis..'.
Na afloop trok het gezelschap naar het voormalige Griffiegebouw in de Waterstraat om de ceremonie feestelijk af te ronden.

-Onder: Applaus, ook van de bouwvakkers zelf,  na de dankwoorden van wethouder Weterings aan degenen die dit karwei tot stand brengen.
-Rechts: Het hijsen van de vlag door de museumdirecteuren Charles de Mooij en René Pingen en door de gedeputeerde Brigite van Haaften en wethouder Rodney Weterings.

foto's  © paul kriele, 8 september 2011.
 
 
In een persbericht, dat na de ceremonie werd rondgestuurd staat o.a.:

Ontwerp en bouw
Bierman Henket architecten tekenden het ontwerp voor beide musea. 
MTD landschapsarchitecten ontwierp de binnentuin en buitenruimte.
Aannemerscombinatie De Bonth van Hulten en Stam de Koning is verantwoordelijk voor de bouw.
Culturele hart van Brabant
In het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch vinden bezoekers het meest diverse aanbod op het gebied van kunst en cultuur in Zuid-Nederland. Om dit te realiseren zijn de musea ctief op zoek naar samenwerkingsverbanden. Onderling, maar ook met derden. Het betreft particulieren, ondernemers en fondsen die een bijdrage willen leveren aan de culturele en economische infrastructuur van de regio.
Paul van Rensch van de Paul van Rensch Art Fundation die het Museum financieel en met adviezen gaat ondersteunen.

foto © paul kriele, 8 september 2011.

Partners die het verschil maken
Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan het Museumkwartier. Banning advocaten en de Paul van Rensch art foundation ondersteunen als patroon het Noordbrabants Museum. Hiermee leveren deze sponsors een structurele bijdrage aan het tot stand komen van de inrichting en gezamenlijke faciliteiten in het museumcomplex.


Terug naar boven