SM's: Entree, corridor en bezoekershal komen in het zicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2011 | Gewijzigd op: 31-10-2011
Situatie 31 oktober 2011Bouwvakkers ruimen al onnodig steigermateriaal op.
De eerste vrachtwagens voeren al het gebruikt steigermateriaal en onderdelen af. het gaat via de opslagplaatsen op weg naar een volgende bestemming. foto's © paul kriele, 31 oktorber 2011.

Bericht 13 oktober 2011 Inkijk in nieuwe bezoekershal en corridor
 Het Stedelijk Museum krijgt al aardig gestalte. Achter de steigers en de steigerdoeken zijn de buitenmuren al met rode bakstenen afgemetseld, maar de kwetsbare glaspanelen die op de buitenmuur van de etage komen te zitten, zijn nog niet bevestigd.
Momenteel wordt het dak afgebouwd met deels de sheddaken.
Interessant en een openbaring is de riante entree met bezoekershal en de corridor. Vooraan in de Mortel is al een ruime doorkijk te zien in de corridor, die het SMs met het voormalige Gouvernementsgebouw van het Noordbrabants Museum aan de zijde Verwersstraat verbindt.

*Laatste exposities in huidige SMs [zie onneraan artikel]

De entree van het nieuws SM's met een corridor die naar het Noordbrabants Museum leidt.

foto paul kriele, 13 oktober 2011.

De Mortelsteeg langszij de tuin van het Noordbrabants Museum
Het SM's ligt aanpalend aan de Mortel in de museumtuin van het Noordbrabants Museum. In die Mortel komt ook de toegang voor het Stedelijk Museum en tevens de doorgang [corridor] naar het Noordbrabants Museum waar vandaan men ook weer naar 'het Stedelijk' kan komen.

Achterin, feitelijk vooraan in  Mortel, bevindt zich de grote entree van het SM's met museumzalen op de verdiepingen. De Mortel komt uit op het Anne Frankplein. De zuidelijke kop van het Stedelijk Museum, dat nangenoeg gernst aan de Mortelkazerne, maar ervan nog gescheiden is  door een klein expeditietoegang.

foto's © paul kriele, 13 oktober 2011.

Het SMs aan de Magistratenlaan rondt haar bestaan in het Paleiskwartier af met drie exposities:
De collectiepresentatie 'Say Hello, Wave Goodbye' met 'Klaas Burger en Barend van Hoek en Gijs van Lith en Rieneke de Vries en Carol Vrijhoeven', zegt het museum juist vooruit te kijken..Deze expositie met actueel beeldende kunst van 5 jonge Bosschenaren.
'Een braakliggend terrein' heet de expo die ism drie Smax Curatoren wordt gehouden. Hij is van Lara Almarcegui, die de huidige plek en de omgeving heeft onderzocht en in [foto-]kaart heeft gebracht. Centraal staan daarbij de veranderingsprocessen. Smax is een verband van jonge culturele producenten, educatieve organisaties en culturele instituten. 
Dan is er tot 15 januari 2012,de laatste museumdag, ook nog de lopende expositie 'Berichten van het front.

Terug naar boven