Impressie nieuw Stedelijk Museum

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2012 | Gewijzigd op: 14-04-2012
Situatie dd. 13 april 2012: Impressie nieuw Stedelijk Museum
Geen tuinzicht maar wel de situatie in de Mortel met achterin de glinsterende glaspanelen op de buitenmuren  van de bovenste etage.

foto © paul kriele, 13 april 2012.

 

 Beelden van het SM's, vanuit de Museumtuin gezien.
De bouw van de musea. duurt nog enkele maanden, zeker ook nog is er ruimte voorzien voor de afwerking van die bouw. Dan volgt ook nog eens een periode van 5-6 maanden voor de inrichting.
De opening staat gepland voor voorjaar 2013  ipv december 2012.

Links achterin het rechter deel van het SM's maar  dan met de corridor [rechts], die aansluit op het Noordbrabants Museum foto's © paul kriele,13 april 2012
 
Het oostelijk front grenzend aan de mseumtuin van het SM's.
foto's © paul kriele, 13 april 2012.
Midden boven steekt een van de gebouwen aan de Waterstraat erboven uit. Links ernaast de lift van het SM's. Dat gebouw wordt het restaurant.

Social return'' in museumorganisatie
Intussen heeft door een motie van het CDA de raad ingestemd om in de nieuwe museumorganisatie 'social rerturn' toe te passen. Dwz mensen in dienst nemen die enige afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Bericht dd.  21 maart 2012. Opening Museumkwartier met paar maanden vertraagd
De verbouwing en de uitbreiding van het Noordbrabants Museum is niet op tijd klaar.  De oplevering zal zeker niet in mei dit jaar, maar teen paar maanden later gebeuren. Gisteren - dinsdag 20 maart 2012 - heeft Provinciale Staten dat aan het provinciebestuur meegedeeld.
Er is een langere tijd nodig voor de afwerking, waardoor de oplevering verschuift. Dan pas kan de inrichting beginnen. Die gaat, zoals directeur Charles de Mooy eerder aangaf, globaal een half jaar in beslag nemen. De streefdatum van de officiële opening was 12-12-2012, maar dat wordt, voorjaar 2013. 

-Boven: vlnr.:  De architect Wim Quist [van de bouw in 1985], Frank Meijers van MTD, de huidige architect Janneke Bierman en de projectleider Wil Ummels.
-Links boven: de zes woningen die tegen de museumuitbreiding in de Beurdsestraat/Weversplaats nog in aanbouw zijn.
-Links: De museumtuin en het te verbouwen voormalig Gouvernementspaleis
.


foto's © paul kriele, 6 december 2012 [boven], januari 2012 [l.] en 9 maart 2012 [l-boven].1

De huidige -21 maart 2012 - bouwsituatie

-Links: De hoofdingang van het Nordbrabants Museum, waar -tussen bouwmaterialen en transportmiddelen- nog tal van activiteiten valt waar te nemen.
-Onder: Zicht vanaf de nieuwe [Heijmans-]woningen in de Beurdsestraat Oostzijde, op de uitbreiding van het Brabants Museum
.

foto's © paul kriele, 21 maart 2012


Terug naar boven