Opening SM's met nieuw restaurant Punt.nl

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-06-2005 Officiële opening van het Stedleijk Museum SM's met Chagall/fotoexpo Chinezen én met nieuw restaurant puntNL-.
In de ontwikkeling van het nieuwe SM's is nu ook de verlichting rondom het restaurant volledig gerealiseerd.
- 's-Hertogenbosch heeft er een nieuw restaurant bij: punt NL. Het is gevestigd in het nieuwe museum voor moderne kunst [sieraden en keramiek] SM's in het Paleiskwartier/ Magistratenlaan.  
Het nieuwe restaurant Putn.nl een vondst van Geert van de Ven [sponsor] en kok Albert  Kooy [culinaire aspect].

foto © gerard monté, 21 juli 2005.
 

De Française Matali Crasset is de bedenkster van het moderne, strakke en ook kleurrijke interieur. Het nieuwe concept voor het restaurant is bedacht door de meester -tv-kok Albert Kooy, die ook docent is aan het Koning W1-college. puntNL wordt gesponsord [personele bezetting] door Appèl, bekend van de schouwbrug TheateradParade.
De opening van SM's is dan wel een maand vertraagd maar Yvònne Joris kennende zal dit een huzarenstukje worden.

Kok/docent Albert Kooy.

foto © paul krielee, 28 oktober 2005.

Het complex, voorheen Interpharm, bevat een vrije publieksruimte met auditorium, kenniscentrum, museumwinkel en restaurant, naast de tentoonstellingszalen die minder opvallend van kleur zijn.  

De Franse ambassadeur Jean-Michel Gaussot verricht op donderdag 30 juni 2005 de inauguratie van de expositie rond Marc Chagall. Aansluitend zal wethouder Roderick van de Mortel het SM's officieel openen. 
Tegelijk met 'Chagall' is er de expo 'De Chinezen' over Chinese fotografie. Deze fototentoonstelling was eerder in de Volkswagenfabrieken in Wolfsburg te zien VW heeft een dépendace in China waardoor er ook een persoonlijke uitwisseling tussen Duitsland en China is ontstaan.

-Hierboven: De Franse[Engels sprekende] Matali Crasset, de ontwerpster van het interieur van het SM's uit, licht haar idee /ontwerp toe. 
De indeling gaat uit van een hoofdas [the vane] en de zijtakken [leaves] die de diverse functionele ruimten bevatten.
-Links: Jos Poodt, de conservator op wiens persoon veel werk heeft berust.
-Links boven directrice Yvònne Joirs die eindelijk een wens ziet vervuld, al is het nog maar tijdelijk.


foto's © marc venrooij, 28 juni 2005.

 

Terug naar boven