Erik vd Dungen, nieuwe directeur Oeteldonks Gemintemuzejum

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-01-2011 | Gewijzigd op: 21-01-2011
Erik van den Dungen is als opvolger van Herman van den Heuvel, de nieuwe voorzitter van het Oeteldonks Gemintemuzejum. De De 46-jarige drs. Van den Dungen volgt Van den Heuvel op, die na elf jaar -vanwege het bereiken van het 7e kroonjaar - de functie neerlegt.
foto's © gerard monté, 9 september 2006. Het Oeteldonks Gemintemuzejum kampt met ruimtegebrek, maar krijgt geen [financiële] steun van de gemeente voor eene nieuw en groter onderkomen.

De geboren en getogen Van den Dungen, die bedrijfseconomie studeerde aan de KUB is in het dagelijks leven directeur van het Nationaal oorlogs- en verzetsmuseum ‘Liberty Park’ in Overloon.
Met de komst van Van den Dungen haalt de stichting veel museale kennis in huis. ‘Ik wil het Oeteldonks Gemintemuzejum nog beter op de kaart zetten dan het nu al staat. Veel Oeteldonkers hebben nog nooit een bezoek aan het museum gebracht. 
Naast een 5 koppig bestuur, werkt het museum met 28 suppoosten. Daarnaast beschikt het museum over een conservator en een coördinator (vacant). Het museum trekt gemiddeld zo’n 5000 bezoekers per jaar.