Essent volgt adviezen kinderraad op

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-08-2016 Geïnspireerd door de adviezen van de Raad van Kinderen van de Wittering in Rosmalen*, zet Essent nieuwe stappen om consumenten te helpen duurzame energie op te wekken en energie te besparen.
Essent gaat na de adviezen van de kinderraad van de Wittering in Rosmalen onderzoeken of klanten willen sparen voor korting op zonnepanelen en energiebesparende producten [bijv. via Airmiles]. Daarnaast werkt Essent aan een app die energiebesparing leuk en makkelijk maakt.
 De bovenbouwleerlingen van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen mogen een conceptversie van de app testen. Naar verwachting gebeurt dit aan het eind van dit jaar.

* Zie bericht Prinses Laurentien bij Essent voor start Kinderraad. dd. 3 febrauri 2016.De Wittering op 3 februari 2016
.
Prinses Laurentien, leerkracht
Guus Schonenberg en directeur Patrick Lammers met de ondertekende afspraak over de samenwerking naar een installatie van een Raad van Kinderen.
Links: De bovenbouw van De Wittering in Rosmalen

Essent en de Raad van Kinderen
Tweeëntwintig bovenbouwleerlingen (in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar) van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen vormen sinds februari dit jaar de Raad van Kinderen van Essent. Zij denken de komende drie jaar mee over uitdagingen in de energietransitie en de industriële transitie naar digitaal. Dit schooljaar hebben de kinderen zich verdiept in hoe Essent en consumenten elkaar kunnen helpen om energie te besparen en tegelijkertijd comfort thuis te verhogen. Na onderzoek naar de uitdaging onder begeleiding van hun leraar presenteerden de Raad op 21 mei j.l. haar adviezen