Nieuw [6e] deeltje in serie Vestingwerken verschenen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-06-2015 | Gewijzigd op: 09-06-2015
Op het terrein van de voormalige Isabellakazerne in Vught  werd dinsdagmiddag 9 juni 2015- in de De Pure Keuken van Jean Paul ter Maat - het zesde deel gepresenteerd in de serie Vestingwerken, dat als titel heeft ‘Vesting & Linie’.
Na een toespraak door de voorzitter van de stichting Vestingwerken Clemens Bolhaar mocht wethouder Huib van Olden, van onder meer Toerisme en Vestingwerken, het eerste exemplaar in ontvangst nemen.


Locatie De Pure Keuken in de voormalige Isabellakazerne


Voorzitter van de Stichting Vestingwerken Clemens Bolhaar biedt aan wethouder Huib van Olden van onder meer Vestingwerken en Toerisme, het eerste exemplaar aan van het zesde deel Vestingwerken.

foto © paul kriele, 9 juni 2015.
 

In tegenstelling tot voorgaande deeltjes laat dit populair geschreven en van kaarten en foto’s voorziene boekje met name de buitengebieden zien. Vandaar dat de vertegenwoordigers van omliggende plaatsen, waar de Linei1629 door heen loopt, onder wie Roderick van de Mortel als burgemeester van Vught en Koos Loose namens St.Michielsgestel aanwezig waren.
Promotor van het terugbrengen van o.a. de Linie van 1629 en auteur van de boekjes Rob de Vrind was bescheiden aanwezig. De Gestelse wethouder Koos Loose vertelde over de relicten van de Linie in zijn gemeente zoals het Fort en Kampement van Brederode aan de Keerdijk in Den Dungen die komend weekeind 13 en 14 juni zijn te bezichtigen.

Clemens Bolhaar benadrukte nog eens de Linie van 1629 met zijn uitspraak: ‘Geen vestingwerken zonder ommelanden’.

  Met een zinspeling over het bezit van het complex Isabellakazerne werd ook aan Roderick van de Mortel als burgemeester van Vught,  een
'eerste exemplaar' van Vestingwerken aangeboden


foto © paul kriele, 9 juni 2015.

'Die rijke geschiedenis maken we als stichting zichtbaar en het aardt zich in een aantal boekjes elk met een thema, waarin wandel-en, vaartochten langs de aanvalslinie van Frederik Hendrik staan beschreven en gevisualiseerd,' sprak Bolhaar. 

Wethouder Van Olden gaf ook enkele ’eerste exemplaren’ weg onder meer aan wethouder Koos Loos [St.Michielsgestel] en aan Gerard Berkelmans [voorzitter van de Groene Vesting] en aan de Vughtse burgemeester Van de Mortel, aan wie recentelijk het complex Isabellakazerne door Den Bosch was verkocht. ‘Ik vind het prettig iets mee te geven en iets weg te geven,’ aldus Van Olden. Waarop Van de Mortel op die uitnodiging reageerde: ‘Als ik daarmee maar niet dit complex aan de stad behoef terug te geven.’


Terug naar boven