Brandbrief restauratievoortgang aan premier

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-06-2004 Dinsdagavond 8 juni 2004 was premier Balkenend voor een verkiezingsbijeenkomst van het CDA in de Orangerie. Daar was hij met kandidaten voor het Europees parlement onder wie Eurlings. Voorafgaand nam de premier van burgemeester Rombouts een brandbrief van 9 gemeenten in ontvangst. Die vroegen om zekerheid over restauratieprojecten hun stad, waaronder in Den Bosch de St. Jan en de vestingwerken.
Balkenende, van wie het eerst onzeker was door een spoeddebat of ie wel zou komen, zei geen toezeggingen te kunnen doen, maar liet blijken aandacht aan dit aspect te zullen schenken omdat '...je niet halverwege een traject kunt stoppen.'

Begroeting door Stadspijpers bij ingang Mariakapel De aankomst van de premier in de Torenstraat . Rechts Rombouts
 
foto's ©  gerard monté, 8 juni 2004. De overhandiging van de brief aan minister Camiel Eurlings [m] en premier Balkenende [l.] door burgemeester Rombouts.

Burgemeester Rombouts overreikt kort na 19.00 uur vanavond aan premier Balkende [als ie op tijd is] een brandbrief over de restauratie van de vestingwerken en van de St.Jan. Rombouts grijpt de verkiezingsbijeenkomst van het CDA in de Orangerie vanavond aan om Balkenende te ontmoeten.  
Voorafgaand is Balkende gevraagd naar de locatie ‘zandkastelen’ op het St. Janskerkhof te komen. Het betreft projecten in Den Bosch maar ook in nog acht andere gemeenten die zich zorgen maken over de voortgang van enkele grote restauratieprojecten. Het is niet duidelijk of de subsidiëring van die kanjerprojecten -na 1 januari 2005- wordt voortgezet.  
De ‘negen’ vragen met spoed daarover overleg aan met een regeringsdelegatie om de continuïteit van die projecten veilig te kunnen stellen. 

  -Boven: Premier Balkenende antwoordt Rombouts over het verzoek de restauratiesubsidies voor monumenten in negen steden te handhaven. 
-Boven: De afbeelding van Jeroen Bosch waarop de middel eeuwse doctor een goocheltruc uithaalt.
-Links de premier in gesprek met enkele omstanders
.
foto's ©  gerard monté, 8 juni 2004.
 

.
- foto's ©  gerard monté, 8 juni 2004.

Premier Balkenende beloofde niets, deed geen toezeggingen, maar zei wel aandacht voor dit onderwerp te houden omdat je iets wat toegezegd is niet halverwege kunt ophouden.. © paul kriele, www.bastion-oranje.nl/stjan.htm [pagina over de St.Jan] Terug naar boven