‘Frederik Hendrikken’ gaan varen op de Dommel

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-12-2010 | Gewijzigd op: 03-12-2010
Vanaf 18 december 2010 gaat de VVV en vanaf 1 januari 2011 gaat de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch varen op de Dommel. De eerste met een overdekte boot van 16 personen tegen de kosten van € 25 p.p. en de Kring met een salonboot voor 12 personen tegen de kosten van € 15 p.p.. [Kinderen half geld].
De VVV is in zee gegaan met de Hertogboeren, die vaart vanaf Bastion Vught met een tussenstop op Bastion Oranje, langs de vestingwerken. Onderweg vertelt een gids over het Beleg van de stad rond 1629.

 
De salonboot van 'de Kring' die op 5 november 2010  vanaf een dieplader op de Zuidwal in het Voldersgat te water werd gelaten.  foto © paul kriele, 5 november 2010.

‘De Kring’ vertrekt vanaf de Hekelsluis via Bastion Oranje naar Motel Valk, waar ze keert .Op de heenreis wordt info gegeven over de natuur in Het Bossche Broek en de vestingwerken en op de terugreis over het beleg van 1629.
Bij beiden, zowel ‘de Kring’ als bij de VVV kan er individueel geboekt worden voor vrienden en/of familietochten.

 
  Het uitnodigende VVV- logo voor de vaartochten met de Frederik Hendrik.

Bij ‘De Kring' vaart op: vrijdag, zaterdag en zondag.  De afvaart is om 11:00 uur en om 14:00 uur, vertelt persvoorlichterJos Holland, die bij zijn toelichting de nadruk legt op de cultuur-historische waarden  van de tocht.
Bij 'de Kring'  is de tocht goedkoper omdat er geen warme kost bij zit.

De VVV-boot [afvaart Bastion Vught, die van maandag t/m zondag vaart,  biedt de gasten na afloop een stoofpotje aan in het Diezehuys [voorheen De Roode Leeuw].

Info VVV tocht: Info www.vvvdenbosch.nl/hoofdstadvandesmaak.nl Boekingen op zaterdag  18 december 2010 en zaterdag 8 januari 2011 [Ook groepsarrangementen].
Info De Kring: www.kringvriendenvandenbosch.nl


Terug naar boven