Start project 'De Meierij in Stelling gebracht'

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-02-2007 Met het aansturen van een hijskraan die een stalen trap op fort Sint Anthonie op zijn plek zette, heeft wethouder Jetty Eugster vanmiddag -woensdag 7 februari 2007 -het startsein gegeven voor een nieuw project rond het opknappen en inzicht brengen van de vestingwerken.
foto's © gerard monté, 25 maart 2007. Tuin en trap[ links] bij kasteel Valk op Fort Sint Anthonie.

De in grijze kleuren geverfde trap, die vanaf 'kasteel Valk' naar de Dommeloever loopt, vormt een op -of afstapplaats voor rondvaarten over de Dommel naar kasteel Maurick. Fort Anthonie wordt momenteel flink opgeknapt. De muren van het fort zijn al gerestaureerd en de kaden zijn -na het weghalen van overtollig struikgewas- weer zichtbaar.  Toersime en zichtbaar maken zijn factoren waarom er zoveel werk en geld wordt gestoken in de vestingwerken. Ook het waterstaatkundig aspect speelt hierbij een rol, aldus Eugster in haar toelichting. Dat werk ontvangt subisdie van het Kanjerfonds, de provincie en de gemeente.

Het echtpaar Merks, bewoners van kasteel Valk op Vughterweg 74, toonden zich ware gastheren door deze middag onderdak te verlenen voor deze feestelijke ceremonie, waar ook geproost werd op het vervolg van het 'Project Vestingwerken'.