Boekje: 'Het verleden en heden van de Bossche forten'

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2012 | Gewijzigd op: 18-11-2012
Vrijdagmiddag 16 november 2012 werd in de Citadel het derde deel van de serie vestingwerken 'Vesting en forten' door Clemens Bolhaar aangeboden aan wethouder Huib van Olden. 
In dit deel gaan de auteurs in op de functie van de belangrijkste forten in en rond ’s-Hertogenbosch, zowel in het heden als in het verleden. Aan de hand van een fietstocht van ‘Fort naar Fort’ kan men zich een realistisch beeld vormen van de historische en actuele omtrek van de vestingwerken.

Forten zijn de belangrijkste posten van de verdedigingswerken rond de stad waarvan uit bijv. op tijd werd gewaarschuwd bij naderend onheil. Een aantal van deze forten zijn nog -in meer of mindere mate- aanwezig, al of niet met een andere bestemming.

Aansluitend aan de boekpresentatie werd een cheque van € 50.000 overhandigd van de Stichting ’s-Hertogenbosch Vestingwerken aan de Gemeente namens alle ambassadeurs die uiting hebben gegeven aan hun betrokkenheid bij de restauratie van de vestingwerken. Het geld wordt besteed aan het opknappen van de Buitenhaven.

*Boekjes 'vestingwerken'
De boekenreeks ‘Vestingwerken ’s-Hertogenbosch’ is een initiatief van de Stichting 's-Hertogenbosch Vestingwerken.  Het is te bestellen: info@vestingwerken.nl.