In 'De Graaf': Talent duikt op bij 'Bartjes Breekt door-actie'

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-12-2006 Vrijdagmiddag 8 december 2006 gaven wethouder Bart Eigeman en FC Den Bosch voetballer Antonie Lurling de aftrap voor de actie Bartjes Breekt door. Kort gezegd willen de jongeren werkers en projectleiders en de gemeente de ebwoenrs meer aan de wijkacitiviteiten laten deelnemen. 

Op die middag inde De Graaf de Brede Bossche School aan de Graafseweg, waren al enkele groepen aanwezig José Bosters en Marina Liebergts van de hobbyclub De Bezige Bijtjes en Wilma Sleutjes en Petra Kuys die een meidenclub hadden opgezet en al vanaf september 2006 bezig zijn met een groep van 25-50 resp. meiden en resp. jonge vrouwen in het organiseren van activitieiten, zoals het maken van sieraden, parfunm, textiel/kleding.en mooie dingne maken zoals een arrenslee of kerstballen 

José de deelnemers moeten zelf aangeven wat ze graag willen. Eigenlijk houden wij alleen maar toezicht. 

Voetballer en oud Graafsewijkbewoner, Antonie Lurling deed de aftrap onder toeziend oog van wethouder Bart Eigeman.  José temidden van de wethouder en de voetballer..
Tamara de Jong en Wim Smeets begeleiden de bewoners bij het opzetten van hun activiteiten foto's © paul kriele, 8 december 2006.

Eerst liet wethouder Eigeman, daartoe uitgedaagd, zien, dat ie talent heeft '.. in het praten,' zei Eigeman maar ook in het motiveren en met dingen werken. Dat demonstreerde hij door een pak meegebrachte speculaas in brokken te breken en uit te delen. Eigeman: 'Als je wat wilt gaan opzetten , dan moet je durven delen'. Daarna volgde en spelletje waarin de wethouder demonstreerde hoe je door motivatie [met elkaar in overleg gaan] meer en betere resultaten kunt bereiken. 
Daarop aansluitend gaven de wethouder en de talentvolle, uit de Bartjes afkomstige voetballer, Antonie Lurling de aftrap door een bal in een doeltje te schoppen. 
Tamara de Jong en Wim Smeets begeleiden de bewoners bij het opzetten van hun activiteiten

Lurling vertelde dat ie op zijn 3e al voetbalde en dat ie op zijn elfde bi jFC Den Bosch kwam Op je 15e moet je gaan kiezen: of voor je vrienden en/of familie of beroepsvoetballer worden. Ik heb er geen spijt vandat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken, aldus de 28 jarige die momenteel enigszins door blessure buiten spel staat. Naast dat plezier heb ik er ook veel voor moeten opogeven.
'Mijn ouders woonden in de wijk waar ik op straat speelde Zij leidden daar de Calypsobar, nu ' Mijn Kaffee'. Mijn grootvader was al een talentvolle voetballer Lurling ontmoett op de lagere school de onderwijzer Rini van Herp [ook aanwezg] die was voetbalgek Dor hem is bij Antonie het vonkje overgeslagen. Van Herp is een verwoed PSV-er en Lurling keerde onlangs terug bij Den Bosch.


Terug naar boven