SP-fractie: Juist niet sluiten van parkeerplaats Grobbendoncklaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-11-2011 | Gewijzigd op: 16-02-2012
De gemeente wil -vanwege jongerenoverlast en vermeende drugshandel- 101 parkeerplaatsen achter het Esso-benzinestation aan de Van Gobbendoncklaan sluiten. Maar de SP vindt dat je daarmee het probleem verplaatst en de politie het toezicht verliest. 

Veel van deze jongeren zijn “bekenden” van de politie. Bezoekers van de bingohal Broza aan de Cypresstraat worden geacht hun auto op deze parkeerplaatsen te parkeren zodat bewoners uit de omgeving van de bingohal hun auto in de buurt van hun huis kunnen parkeren. Dit gebeurt helaas veel te weinig zodat er veel overlast is van deze “vreemdparkeerders”.
De SP stelt in schriftelijke vragen aan het college dat het sluiten van deze parkeerplaatsen het paard achter de wagen spannen is.
De SP stelt in een brief om -als er overlast is - in eerste instantie te handhaven. Zeker als bij de politie de namen van de jongeren bekend zijn. Daarnaast stelt de fractie dat de gemeente het gebruik van de parkeerplaats 'Esso' juist moet stimuleren zodat de parkeerdruk nabij de Cypressestraat wordt voorkomen.