Eervolle 1e H. Communie voor Graafsewijkjeugd in St.Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-04-2012 | Gewijzigd op: 17-04-2012
Zondagmorgen 15 april 2012 -in een plechtige heilige mis [11.45 uur] deden in de St.Jan een dertigtal jongens en meisjes van de basisscholen [o.a. De Graaf] in de Graafsewijk hun Eerste Heilige Communie. Op die plechtigheid in de mooiste kerk van de stad stroomde de ouders, opa's en oma's en overige familie en buren toe. Nietig staken de op hun zondags geklede jongens en de- soms als een gekroond prinsesje geklede- meisjes af bij die immens grote kerk. 
De Sint Jan zat ineens bomvol Bosschenaren die dit kerkelijk feest mee wilden maken. In  de eigen H. Hartenkerk vinden alleen nog op zaterdagavond diensten plaats  en indien er trouw- of uitvaartdiensten zijn.

Van achter uit de volle Sint Jan, waar de papa's en mama's halsreikend toekeken, traden de feestelijk geklede kinderen via het middenpad de kerk binnen.
foto's © paul kriele,15 april 2012.
----------------------------------------------------

Met een feestelijk gezongen mis, gecelebreerd door pastor Michiel Peeters, traden deze acht en negen jarigen ceremonieel binnen in het rooms katholieke geloof. Een gewichtige dag in het leven en een dag om nooit te vergeten...

-Boven: De plechtige H.Mis in de kathedraal werd gecelebreerd door Michiel Peeters, die werd geassisteerd door enkele acolieten.
-Links: Ook de kleuters keken toe, óf vanaf papa's schoot, óf vanuit de kinderwagen.

foto's © paul kriele, 15 april 2012.


Terug naar boven