Boschveldtuin ontvangt 2.200 van Oranjefonds

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2015 Het Oranje Fonds schenkt € 2.200 aan de Boschveldtuin uit het fonds Groen Verbindt*.  Dat gaat naar activiteiten in 2015 en 2016, zoals klusdagen, kweekbakken maken en ontwerpen aan een nieuwe Boschveldtuin. Deze activiteiten, bedoeld voor alle wijkbewoners, organiseert de kerngroep samen met wijkbewoners, organisaties en ondernemers. 
De eerstkomende klusdag is op zaterdag 24 oktober 2015.
Kraam van de Boschveldtuin
gemaakt door Ben van de Kallen.
 

*Met Groen verbindt geeft het Oranje Fonds een impuls aan groene en sociale initiatieven in het werkgebied. De Boschveldtuin is zo’n initiatief dat de afgelopen jaren is gaan bloeien en nu een permanente plek in de wijk wil krijgen in het Hart van Boschveld.

De Boschveldtuin
Deze wijktuin is sinds 2012, met steun van het Oranjefonds, Groen Dichterbij, de Rabobank en Brabant Wonen en gemeente ’s-Hertogenbosch ontwikkeld op het voormalig terrein van de gemeentelijke afvalstoffendienst aan de Paardskerkhofweg.
De tuin is in eerder al beloond met een Groene Duim van het IVN en heeft een nominatie en bijdrage als icoonproject 2014 van Groen Dichterbij gekregen.